به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمد اعتماد روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی و توانمند سازی جوامع بومی وبهره برداران محلی حوضه آبریز تالاب نئور درهیر براحیای تالاب نئور تاکید کرد و گفت: برای احیای تالاب نئور باید برنامه عملی با زمان بندی مشخص تدوین شده و به مرحله اجرا گذاشته شود.
وی احیای تالاب نئور را مطالبه اصلی مردم اعلام کرد و گفت: فرمانداری اردبیل باهمکاری دستگاههای مربوطه در این زمینه از تمام ظرفیتها استفاده می کند و از هیچ تلاشی در این مورد دریغ نمیکند.
فرماندار اردبیل با اشاره به اینکه اطراف تالاب نئور قدمتی هزاران ساله دارد، افزود: حفاظت محدوده تالاب نئور در نظام بهره برداری اولویت اصلی است.
وی گفت: باید اقدام عملی و جدی برای احیای تالاب نئور انجام شود تا نتیجه اش برای همگان عیان باشد.
اعتماد حفاظت از محیط زیست را ضروری دانست و گفت: در کنار استفاده از زیبایی طبیعت، چراگاه و مراتع و منابع آب پایدار باید این زیباییها به طور کامل حفظ شود تا فرهنگ حفاظت از محیط زیست در بین مردم و نسل آینده ترویج یابد.
تالاب نئور با مساحت بیش از ۲۱۰ هکتار بخشی از منطقه حفاظت شده لیسار و جزو مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است که در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل واقع شده است. این تالاب به طور متوسط پنج متر عمق دارد که در برخی مناطق عمیقتر هم میشود. تاکنون در این منطقه ۷۰ گونه گیاهی و ۹۰ گونه جانوری شناسایی شده است..
این تالاب با نوستالژی ماهیهای قزلآلای رنگین کمانی شناخته میشود که از چند دهه گذشته علاوه بر اینکه منبع غذایی مناسبی را در دسترس افراد بومی و علاقهمندان ماهیگیری قرار داده و نقش بسزایی در تعدیل زنجیره غذایی دریاچه ایفا میکرد. حالا بیش از یک دهه از حذف قزلآلاها از چرخه زیست بوم نئور میگذرد و برخی تلاشهای جسته و گریخته برای احیای آن نیز تاکنون بینتیجه مانده است.