به گزارش ایرنا، اشتفن کلمنت در اظهاراتی که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، ادعاهای ساختگی علیه ایران را تکرار کرد و گفت: اتحادیه اروپا در سالهای گذشته نگرانیهای خود را از وجود ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در سه مکان اعلامنشده در ایران، یعنی تورقوزآباد، ورامین و مریوان و فعالیتهای هستهای اعلامنشده قبلی و استفاده از مواد هستهای در لویسان شیان ابراز کرده است.
وی افزود: اتحادیه اروپا از ایران خواسته است تا توضیحات لازم را مطابق با تعهدات مندرج در توافقنامه پادمان جامع خود به آژانس ارائه کند. علیرغم فرصتهای متعدد برای شفافسازی موضوعات مهم پادمانها، و درخواستهای مکرر و قوی شورای حکام درباره ایران، از جمله قطعنامه ژوئن ۲۰۲۰، پیشرفت تا به امروز به وضوح کافی نبوده است.
به گزارش ایرنا، کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هستهای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد و تأکید کرده است که به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از حق دستیابی به فناوری هستهای برای مقاصد صلح آمیز برخوردار است.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند؛ اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
اشتفن کلمنت در ادامه اظهاراتش ادعا کرد: «اتحادیه اروپا به شدت نگران است که آژانس بین المللی انرژی اتمی نتواند صحت و کامل بودن توضیحات ایران را تحت توافقنامه جامع پادمان تایید کند و در نتیجه، این مسائل باقی بماند.»
وی بر همین اساس گفت: «ما از ایران می خواهیم که فورا و به طور کامل با آژانس همکاری کند تا این سازمان در موقعیتی باشد که تضمین های لازم را مبنی بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران ارائه دهد.»
نماینده اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرد که از قطعنامه پیشنهادی فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده علیه ایران حمایت و از سایر اعضای شورای حکام هم خواست که از آن حمایت کنند.
به گزارش ایرنا، ایالات متحده آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان قطعنامهای را به شورای حکام ارائه دادهاند که در آن از ایران خواسته شده تا «پیشنهاد مدیرکل آژانس در مورد تعامل بیشتر برای شفاف سازی و حل و فصل همه مسائل پادمانهای باقی مانده را بلافاصله بپذیرد»
این قطعنامه درحالی پیشنهاد شده است که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هفته پیش با انتشار گزارشی یکسویه و تحریک آمیز ادعا کرد که ایران در ارائه پاسخهای «معتبر فنی» به سوالهای این سازمان درباره پیدا شدن مواد هستهای در سه مکان اعلام نشده، ناکام بوده و به این ترتیب مسائل پادمانی که قرار بود در هماهنگی با توافق اسفند ماه گذشته میان ایران و آژانس حل و فصل شود، باقی مانده است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی و کشورهای غربی بر اساس ادعاهای ساختگی رژیم صهیونیستی، ایران را به پنهانکاری در فعالیتهای اتمی متهم میکنند. ایران قویاً این ادعاها را رد و تاکید دارد که به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
جمهوری اسلامی ایران قطعنامه پیشنهادی غرب را برخلاف رویه دیپلماسی، شتابزده و غیرسازنده دانسته که موجب سختتر و پیچیدهتر شدن روند مذاکرات وین خواهد شد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان جمعه گذشته در گفت وگو با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که هرگونه اقدام سیاسی در آژانس، با واکنش متناسب، موثر و فوری جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد