به گزارش ایرنا از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، سیدحمید سجادی در دیدار با رییس مجمع جوانان سازمان همکاری اسلامی و هیات همراه که عصر امروز در وزارت ورزش و جوانان بر گزار شد، با تشکر از فعالیت های این سازمان در جهت توسعه امور جوانان کشورهای اسلامی اظهار داشت: در مطالعه فعالیت های سازمان همکاری اسلامی به واژه های جالب و آشنایی مانند همکاری، همبستگی، صداقت، نوآوری، تحول، خدمت و... برخوردم که همه اینها واژه های آشنایی برای ما در حوزه ورزش و جوانان هستند.
وی ضمن تمجید از اهداف و برنامه های مجمع جوانان سازمان همکاری اسلامی گفت: آنقدر خدمات این سازمان برای من جذاب بود که تصور کردم اگر در دوران جوانی بودم چطور می توانستم عضو این مجمع برای خدمت به جوانان جهان باشم و شاید این سوال برای همه جوانان وجود داشته باشد که راه های پیوستن سایر جوانان به تشکیلات شما چیست؟
وزیر ورزش و جوانان گفت: معتقدم امروز جهان اسلامی نیاز به همکاری و تعامل با این چنین سازمان ها و ارگان های مردمی و بینالمللی دارد و یکی از راه های نجات جوانان پیوستن به اینگونه سازمان هاست.
سجادی تصریح کرد: بدون شک اخبار، اهداف و فعالیت های مجمع جوانان سازمان همکاری اسلامی و اتفاقات خوبی که برای جوانان جهان به ویژه جوانان کشورهای اسلامی رقم می خورد مایه خشنودی رهبر معظم انقلاب اسلامی میشود و حتما آیت الله رییسی و کابینه دولت سیزدهم هم از فعالیت های این سازمان حمایت می کنند.
وزیر ورزش و جوانان به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به جوانان جهان اشاره کرد و افزود: این پیام اثرات ارزشمندی داشته و پیام های عمیقی در آن مستتر بود و همان روحیه هنوز در کشور وجود دارد، به طوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی سه سال قبل بیانیه گام دوم انقلاب را صادر کردند که امروز چراغ راه ما در حوزه جوانان، اجرای این بیانیه است.
وی با بیان این که دستگاه ها و ارگان های مختلفی را آماده همکاری با مجمع جوانان سازمان همکاری اسلامی می بینم، تصریح کرد: برخی از دستگاه ها از قبیل کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان تبلیغات اسلامی دارای تفاهم نامه با حوزه جوانان ما هستند و در ادامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان و ... قابلیت همکاری با سازمان همکاری اسلامی در زمینه های مختلف را دارند که می توان از ظرفیت آنها استفاده کرد.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به نایب رییسی طاها آیهان در یک تشکل ورزش محلی و قومی، اظهار داشت: ما در ایران تجربه فدراسیون ورزش های بومی و محلی داریم و برای شما این پیشنهاد را داریم که مجوز یک مرکز آموزش ورزش بومی و محلی برای جهان اسلام را از یونسکو با محوریت فعالیت جوانان کشورهای صاحب نام و دارای قدمت در ورزش های بومی محلی اخذ کنید و برای کشورهای عضو مجمع مجوز شعبه بگیرید.
سجادی به برگزاری مسابقات کشورهای اسلامی به میزبانی ترکیه اشاره کرد و گفت: این مسابقات نمایانگر حضور مسلمانان در یک رویداد ورزشی است و ایران نیز با حدود ۵۰۰ نفر در این مسابقات حضور خواهد داشت که اگر تشکیلات میزبان موافق باشد چند برنامه فرهنگی با محوریت مجمع جوانان سازمان همکاری اسلامی در کنار این مسابقات داشته باشیم.
وزیر ورزش و جوانان در بخشی از سخنانش با گلایه از تشکیلات برگزاری مسابقات پیش روی کشورهای اسلامی در ترکیه برای حذف بی دلیل رشته ورزش های زورخانه ای از این مسابقات به رییس ترکیهای مجمع جوانان کشورهای اسلامی گفت: از رییس مجمع می خواهم که گلایه ما را به گوش مسئولان برگزاری این مسابقات برساند.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین دورهای این مسابقات در کشور آذربایجان برگزار شد که ورزش های زورخانه ای در آن حضور داشت. باور داریم این رشته بر پایه باورهای دینی و آیینی است که در کمال ناباوری این رشته در مسابقات قونیه نادیده گرفته و حذف شد.
سجادی به بیان چندین پیشنهاد برای همکاری با مجمع جوانان سازمان همکاری اسلامی پرداخت و گفت: ما آمادگی داریم میزبان نمایشگاه مشترک دستاوردهای جوانان جهان اسلام باشیم. باورمان این است در سال های اخیر و با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و نام گذاری سال جاری با عنوان سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، جوانان ایران و اسلام دستاوردهای خوبی داشتند که می توانیم آنها را به نمایش بگذاریم.
وی همچنین به طراحی و برنامه ریزی مسابقات مختلف برای کشف استعداد جوانان اشاره کرد و افزود: اشکالی ندارد که برنامه ای برای کشف استعدادهای جوانان مسلمان داشته باشیم و آنها را به دنیا معرفی کنیم.
سجادی همچنین به ظرفیت های فرهنگی و گردشگری استان اصفهان اشاره کرد و گفت: به صورت جدی به انتخاب اصفهان به عنوان پایتخت جوانان کشورهای اسلامی و همچنین به عنوان مرکز گردشگردی سفرای جوان جهان اسلام فکر می کنیم.
وزیر ورزش و جوانان به نشست های کارشناسانه برای طراحی چندین پروژه مشترک مختص جوانان اشاره کرد و گفت: علاقه مند همکاری با این سازمان هستیم و امیدوارم این همکاری ها منجر به نتایج خوبی برای جوانان ایران و اسلام شود.
وی همچنین به همکاری و تعامل دانشگاه های جهان اسلام با یکدیگر اشاره کرد و گفت: باید ببینم دانشگاه ها، تشکل ها و سمن های کشورهای اسلامی چگونه می توانند با هم در تعامل باشند و از حمایت مجمع جوانان سازمان همکاری اسلامی برخوردار شوند. جوانان کشورهای اسلامی صاحب تجربه و اندیشه هستند که استفاده از این تجربه و اندیشه برای دنیای بین الملل و جهان اسلام می تواند از جمله همکاری های مشترک ما باشد.
وزیر ورزش و جوانان همچنین به موضوع مقاومت در جهان اسلام اشاره کرد و افزود: بحث مقاومت در جهان اسلام یکی از باورهای ماست، به عنوان مثال بحث قدس و مقاومت در سوریه و یمن و ... ظهور و بروز داعش و نقش جوانان در این حوزه ها یکی از رویکردهای ماست. استکبار جهانی، جوانان کشورهای اسلامی را هدف قرار داده اند تا نتوانند به اهدافشان برسند که مجمع جوانان سازمان همکاری اسلامی باید در این زمینه ها برای جوانان برنامه داشته باشد و در این راه از پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران برخوردار خواهد شد.
ایران می تواند میزبان خوبی برای رویدادهای جوانان کشورهای اسلامی باشد
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نیز در این دیدار ضمن خیر مقدم به میهمانان به توضیح ساختار نهاد امور جوانان در ایران که در قالب وزارت ورزش و جوانان تعریف شده، پرداخت و گفت: دکتر سجادی به عنوان وزیر ورزش و جوانان عالی ترین مقام مسئول حوزه جوانان ایران هستند.
وحید یامین پور اظهار داشت: یکی از وظایف وزارت ورزش و جوانان در کنار مسئولیت های معمول خود، توسعه همکاری ها با سازمان های بین المللی به خصوص نهاد های مردمی و دینی است.
وی تصریح کرد: به طور ویژه تقویت ارتباطات با مجموعه ها، سازمان ها و ان جی اوهای کشورهای اسلامی به خصوص با کشورهایی که به لحاظ تاریخی و فرهنگی با آنها قرابت و دوستی قدیمی داریم در چهارچوب راهبرد جمهوری اسلامی جایگاه ویژه ای دارد و روی آن سرمایه گذاری خواهیم کرد.
یامین پور با بیان اینکه دولت سیزدهم تاکید ویژه ای بر جوانگرایی و استفاده از جوانان دارد، به طوری که نام خود را دولت جوان گرا گذاشته است، گفت: بنابراین ظرفیت و فرصت فوق العاده در اختیار ماست برای اینکه روابط با جوانان کشورهای اسلامی را توسعه دهیم.
معاون امور جوانان همچنین با بیان اینکه ایران به لحاظ فرهنگی ظرفیت های زیادی دارد، گفت: ایران می تواند بسیاری از رویدادهای جهانی به خصوص رویداد های جوانان کشورهای اسلامی را به خوبی میزبانی کند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ هزار تشکل مردم نهاد در کشور وجود دارد، افزود: عمده اعضای این تشکل ها را جوانان تشکیل می دهند که عمده فعالیت های آنها داوطلبانه و عام المنفعه و بر موضوعات اجتماعی و فرهنگی متمرکز است.
یامین پور خطاب به هیات مجمع جوانان سازمان همکاری اسلامی نیز گفت: امیدوارم اقامت خوبی در ایران داشته باشید و با آگاهی از ظرفیت های ایران، تفاهم نامه ها و توافقهای خوبی را برای پیشبرد اهداف مشترک داشته باشیم.