نیویورک – ایرنا- آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد با بیان اینکه جنگ اوکراین منجر به ناامنی شدید غذایی ۴۷ میلیون نفر در جهان می شود، تاکید کرد باید افزایش قیمت مواد غذایی را در جهان متوقف کنیم.

دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: جنگ در اوکراین  پیامدهای بسیاری از بحران‌های دیگر که جهان با آن مواجه است از جمله آب و هوا، کرونا و نابرابری‌های شدید جهانی در دسترسی به منابع برای بهبودی از این همه گیری را تشدید می کند.

وی افزود: با گذشت سه ماه از حمله روسیه به اوکراین، ما با واقعیت جدیدی روبرو هستیم. برای کسانی که در درون این جنگ هستند، درگیری ها هر روز خونریزی و رنج جدیدی را به همراه دارد و برای مردم سراسر جهان، موج بی‌سابقه‌ای از گرسنگی و فقر را به راه می‌اندازد و هرج‌ومرج اجتماعی و اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.

گوترش تصریح کرد: افراد و کشورهای آسیب‌پذیر در حال حاضر ضربه سختی را متحمل شده‌اند، با این حال، هیچ کشور یا جامعه‌ای از هزینه‌های این بحران در امان نخواهد ماند.

دبیر کل سازمان ملل اظهار داشت: قیمت مواد غذایی به بالاترین حد خود نزدیک شده است. قیمت کودها بیش از دو برابر شده و زنگ خطر را در همه جا به صدا در آورده است.

وی اضافه کرد: بدون کود، کمبود محصولاتی مانند ذرت و گندم به سایر محصولات اصلی از جمله برنج سرایت خواهد کرد و تأثیر مخربی بر میلیاردها نفر در آسیا و آمریکای جنوبی خواهد داشت.

دبیر کل سازمان ملل متحد ادامه داد: بحران غذایی امسال به دلیل عدم دسترسی است. سال آینده این بحران می تواند در مورد کمبود غذا باشد.

وی یاد آور شد: قیمت های بی سابقه انرژی همچنین باعث خاموشی و کمبود سوخت در تمام نقاط جهان، به ویژه در آفریقا شده است.

گوترش تصریح کرد: تعداد افراد در معرض ناامنی شدید غذایی در دو سال گذشته دو برابر شده است.  برنامه جهانی غذا تخمین می زند که اثرات جنگ می تواند تعداد افرادی را که با ناامنی شدید غذایی مواجه هستند را تا  ۴۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ افزایش دهد.

دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد: تهاجم روسیه به اوکراین باید پایان یابد. مرگ و ویرانی باید متوقف شود. برای پایان این جنگ، یک راه حل سیاسی مطابق با قوانین بین المللی و منشور ملل متحد پیدا شود. اما تا زمانی که این اتفاق رخ نداده است، هر دو طرف باید اقدام فوری انجام دهند.

گوترش اظهار داشت باید ثبات را در بازارهای جهانی غذا و انرژی ایجاد کنیم تا چرخه افزایش قیمت ها را بشکنیم و نیاز کشورهای در حال توسعه را برطرف کنیم.

وی تاکید کرد: مواد غذایی اوکراین و غذا و کود تولید شده روسیه باید به بازارهای جهانی بازگردانده شود. این بحران جهانی بدون راهکاری برای بحران اقتصادی در کشورهای در حال توسعه، حل نخواهد شد.