«رضا دانش پژو» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۴۵ درصد از چارت سازمانی محیط بانی اداره کل محیط زیست استان همدان بلاتصدی است علاوه بر این یگان های حفاظت مستقر در ادارات محیط زیست نیز بدون محیط بان هستند.
وی اضافه کرد: تعدادی از مناطق شکار ممنوع و زیستگاه های حساس در خارج محدوده مناطق تحت مدیریت محیط زیست هستند و هم اینک برای مدیریت این مناطق واحدهای شهرستانی و یگان حفاظت محیط زیست با مشکل مواجه اند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان همدان تاکید کرد: این اداره کل برای جبران خلا کمبود نیروی محیط بان ۲ رویکرد بهره گیری از سیستم پایش تصویری و توان و مشارکت جوامع محلی و دوستداران محیط زیست را در دستور کار قرار داده است.
دانش پژو گفت: شیوه حفاظتی از محیط زیست به سمت حفاظت مشارکتی هدایت شده یعنی با آگاه کردن مردم و علاقه مندکردن جوامع محلی به حفظ محیط زیست و گونه های وحشی آنها به همکار و همیار محیط زیست تبدیل می شوند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه دوربین نیز هم اینک ۵۰ درصد منطقه حفاظت شده خانگرمز تویسرکان به دوربین مجهز شده و در سالجاری نیز درصدد تقویت و افزایش شمار دوربین های این منطقه هستیم همچنین امسال بخشی از منطقه حفاظت شده لشگردر ملایر نیز به دوربین یا پایش تصویری آنلاین مجهز می شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا زمینه برگزاری دوره های آموزشی با هدف تنویر افکار عمومی را سلب کرد هر چند با فروکش کردن این ویروس چند ماهی است که برنامه های آموزشی برای جوامع دانش آموزی، جوامع محلی و ساکنان نزدیک مناطق حفاظت شده آغاز شده است تا بخشی از کمبود نیروی محیط بان از این طریق جبران شود.
دانش پژو گفت: سال گذشته جذب نیروی محیط بان در دستور کار قرار گرفت که ۶ نیرو پس از برگزاری آزمون و مصاحبه های لازم پذیرش شدند اما جذب به کار آنها به امسال موکول شده و همچنان آغاز فعالیت این تعداد محیط بان منوط به پیش بینی اعتبارات لازم است.
وی اظهار داشت: استان همدان دارای ۶۳ هزار هکتار منطقه حفاظت و بیش از ۱۹۰ هزار هکتار منطقه شکار ممنوع است که در صورت ارتقای شاخص های زیستگاهی در مناطق شکار ممنوع می توان آنها را به مناطق حفاظت شده ارتقا داد.