به گزارش خبرنگار ایرنا اسدالله عباسی روز پنجشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی توسعه و عمران آستارا که با حضور رییس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد، تصریح کرد: عبور کریدور شمال – جنوب از گیلان فرصتی برای توسعه است اما متاسفانه راه آهن ما که تا رشت آمده به آستارا متصل نشد و ناقص است و در سفر سال گذشته رییس جمهور این قبیل پروژه ها در اولویت قرار گرفت تا برای فعال کردن ترانزیت خارجی استان اقدام شود.
وی با اشاره به برداشتن گام های مهم در یکسال اخیر گفت: اما متاسفانه ترانزیت کالا از رشت تا آستارا ترانزیت کالا به سختی انجام می گیرد و روزانه در آستار فقط ۲۰۰ کامیون امکان خروج از مرز را دارد، زیرا تجهیزات مربوطه یا قدیمی هستند یا مجهز به سامانه هوشمند نیستند.
استاندار گیلان به زیرساخت های معیوب تجاری آسترا اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر پل مرزی آستارا که باید ظرفیت تردد روزانه یکهزار کامیون را داشته باشد، متاسفانه این قابلیت را ندارد در حالی که تقاضا برای کالاهای تولیدی ما در ان سوی مرز زیاد است.
عباسی به ضرب الاجل سه ماهه برای لایروبی بندرآستارا به پیمانکار اشاره کرد تا امکان پهلوگیری کشتی های باری بزرگ را داشته باشد و گفت: اگر کریدور شمال - جنوب تکمیل شود، مدت ۴۰ روزه حمل کالا از هند به اوراسیا به ۱۸ روز کاهش خواهد یافت.
وی در خصوص توسعه تولید دانش بنیان در گیلان گفت: دهکده دانش بنیان با حدود ۷۰ میلیارد تومان اعتبار راه اندازی شده است و برای آستارا نیز سهمیه ای خواهیم داشت و در خصوص تولیدات برنج و چای و کیوی و زیتون نیز برنامه هایی برای توسعه داریم.
آستارا به اندازه شایستگی توسعه نیافت
غلامرضا مرحبا نماینده مردم آسارا در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: آستارا پیشانی ایران است و قبل از کرونا روزانه حدود پنج هزار تبعه خارجی در این شهرستان رفت و آمد می کردند اما به اندازه شایستگی اش توسعه نیافته و بسیاری از طرح ها راکد مانده است.
وی حضور اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در آستارا را فرصتی مغتنم برای توسعه آستارا دانست و از همکاران خود در این کمیسیون خواست به تناسب ظرفیت ها و قابلیت های آستارا برنامه هایی برای توسعه این شهرستان منابع و امکانات در نظر بگیرند.
آستارا با ۹۱ هزار نفر در غرب گیلان، مرز جمهوری آذربایجان و همسایگی استان اردبیل واقع شده است.