به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین انگلیس به نقل از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نوشت که لامی که پریت گیل، وزیر سایه امور توسعه بین المللی انگلیس نیز او را در این سفر همراهی می کند، سفر خود را یکی از راه های تلاش برای بهبود وضعیت بحران انسانی در افغانستان می داند، جایی که بیش از نیمی از جمعیت آن به نوعی کمک وابسته هستند.
وی در این خصوص گفت: "دولت (جانسون)، اعتبار بینالمللی انگلیس را تنزل داد و با مدیریت فاجعه بار خروج از افغانستان در تابستان گذشته، امنیت کل جهان به خطر افتاد. امروز میلیونها غیرنظامی افغانستان از گرسنگی رنج میبرند و حتی برخی مجبورند اعضای بدن خود را برای تهیه غذا برای خانوادههایشان بفروشند."
وزیر امور خارجه در سایه انگلیس افزود: "فقدان تاسف بار رهبری دولت که سال گذشته بسیار مشهود بود، همچنان ادامه دارد، زیرا یک فاجعه انسانی نادیده گرفته شده است. وزیران باید فورا یک راهبرد جامع برای تعامل با افغانستان برای حمایت از میلیونها غیرنظامی که از گرسنگی در حال مرگ هستند تعیین کنند."
کمیته منتخب امور خارجه انگلیس اخیرا گزارشی تند در باره عملکرد وزارت خارجه در مورد خروج این کشور از افغانستان منتشر کرد و خواستار استعفای سر فیلیپ بارتون، دبیر دائمی این وزارتخانه شده بود.
در این گزارش آمده است که این عقب نشینی «یک فاجعه، خیانت به متحدان ما و تضعیف اعتمادی است که به حفظ امنیت مردم بریتانیا کمک می کند.»
یادآوری می شود دولت سایه، در اصطلاح سیاسی به هیئت دولت روی کار نیامده اطلاق میشود که با هدف در دست گرفتن کنترل دولت در واکنش به یک حادثه منتظر ماندهاست. در نظامهای پارلمانی اغلب بزرگترین حزب مخالف خود را دولت سایه مینامد.