مشهد - ایرنا - معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در طرح تغییر و تحول در آموزش عالی نقش هر دانشگاه در سطح منطقه‌ای، استانی، ملی و بین‌المللی تعریف شده است، که یکی از مهم‌ترین خروجی‌های این طرح توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قاسم عمو عابدینی پنج‌شنبه در نشست با اعضای هیات علمی دانشگاه نیشابور اظهار کرد: در طرح تغییر و تحول آموزش عالی، چالش‌های مربوط به حکمرانی دانشگاه، دیپلماسی علم‌و فناوری و مهارت‌آموزی دانشجویان دیده شده و باید تغییراتی در محتوای دروس و نوع رشته‌ها در ارتباط با صنایع صورت گیرد تا دانشگاه‌ها و صنایع بخش خصوصی هر منطقه در کنار یکدیگر قرار گرفته و رشته‌های مورد نیاز و کاربردی جامعه تعریف شود.
وی با اشاره به اینکه برنامه کلان تحول در آموزش عالی توسط دولت سیزدهم ابلاغ شده، بیان کرد: برای نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در جهت تمدن‌سازی اسلامی موضوع آمایش آموزش عالی و شناسایی توانمندی‌های این حوزه در دستور کار قرار دارد که بخش مهمی از آن به جریان‌ها و ساختارهای آموزشی مرتبط است و برنامه تحول ۲ ساله است و طی این مدت باید رشته‌های مورد نیاز هر منطقه شناسایی و نحوه پذیرش دانشجو عملیاتی شود.
عمو عابدینی افزود: در این برنامه دانشجویانی که موفق به کسب رتبه‌های برتر شوند از طریق صنایع مرتبط طی یک آیین‌نامه بورسیه می‌شوند و این طرح در کل کشور اجرایی می‌شود.
وی تصریح کرد: افزایش ضریب اشتغال‌پذیری، مهارت‌افزایی، تناسب شغل و تحصیلات و تحقق نیازهای آمایشی محورهای تحول در آموزش در دوران کنونی است و حکمرانی صحیح آموزش عالی در گرو توجه متوازن و صحیح به همه علوم است، یکی از حوزه‌های علمی در کشور که نیازمند توجه ویژه با رویکرد تحولی است، بخش علوم انسانی و اسلامی برای تحقق جامعه پیشرفته اسلامی-ایرانی است.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه نیشابور با وزارت علوم‌ همکاری نزدیکی را در زمینه ارتباط صنعت با دانشگاه آغاز کرده و این دانشگاه با توجه به پیشینه شهر نیشابور دارای ظرفیت بالقوه است، زیرا نظامیه‌ها که شکل قدیمی دانشگاه‌های کنونی هستند در نیشابور قدمت یک‌هزار ساله دارند و دانشمندان بزرگی مانند خیام نیشابوری در حوزه‌های مختلف ریاضی، نجوم و ادبیات شهرت جهانی دارند و باید از این ظرفیت در حوزه منطقه‌ای، استانی و ملی استفاده شود.
در حاشیه این برنامه کلنگ احداث مجتمع خوابگاهی ویژه دانشجویان متاهل دانشگاه نیشابور، مشتمل بر ۱۵ واحد به مساحت یک‌هزار مترمربع، در محوطه‌ پردیس دانشگاه نیشابور به زمین زده شد.
مجتمع آموزش عالی نیشابور در سال ۸۸ به دانشگاه ارتقا یافت و با چهار دانشکده هنر، ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه و فنی مهندسی و ۷۰ عضو هیات علمی، دارای یک هزار و ۶۰۰ دانشجو در ۲۹ رشته مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد است.
دانشگاه نیشابور همراه با دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه حکیم سبزوار جزو سه دانشگاه معین در استان خراسان رضوی است.
شهرستان  ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.