اهواز - ایرنا - مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: پرونده خرید تضمینی و توافقی دانه روغنی کلزا در سال زراعی جاری در خوزستان با ۷۸ هزار تن محصول بسته شد.

امید جهان نژادیان روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود:این میزان خرید به نرخ هرکیلوگرم ۱۵۰هزار ریال برای تولید روغن خوراکی به کارخانه‌های روغن کشی استان‌های همجوار حمل شده است.

وی گفت:در سال زراعی جاری، خوزستان با  ۴۵ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت و برداشت ۷۸ هزار تن کلزا در رتبه دوم تولید این محصول راهبردی در کشور قرار گرفت تا همچنان این استان در ردیف قطب‌های اصلی تولید این محصول قرار گیرد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان با اشاره به اینکه خرید و برداشت دانه روغنی کلزا در خوزستان حدود ۱۸هزار تن بیش از میزان پیش بینی شده بود افزود:سال زراعی گذشته اندکی بیش از ۱۰۰هزار تن دانه روغنی کلزا در خوزستان برداشت شدو به همین میزان، محصول به صورت تضمینی و توافقی خریداری شد ولی در سال زراعی جاری به دلیل کمبود آب و محدودیت در سطح زیرکشت، تولید این محصول کاهش یافت.

جهان نژادیان درخصوص پرداخت مطالبات کشاورزان کلزاکار گفت:تاکنون بیش از ۹۹درصد مطالبات کشاورزان از طریق بانک عامل پرداخت شده و به زودی باقی مانده طلب کشاورزان، تسویه خواهد شد.

وی ادامه داد: با اجرای سیاست‌های حمایتی در جهت خرید تضمینی محصول کلزا و افزایش سطح زیرکشت و میزان تولید این محصول استراتژیک، انتظار می‌رود وابستگی کشور به روغن‌های وارداتی کاهش یابد.

اداره کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان مسوولیت خرید تضمینی ۲ محصول راهبردی گندم و دانه روغنی کلزا را برعهده دارد.

کشت دانه روغنی کلزا در پنج سال اخیر با استقبال کشاورزان خوزستانی، روندی افزایشی داشت به گونه‌ای که سال زراعی گذشته سطج زیرکشت این محصول حدود ۶۵هزار هکتار رسیده بود.روغن کلزا در ردیف مرغوب ترین روغن تولیدی کشور قرار دارد.

بر اساس اعلام وزارت جهادکشاورزی بیش از۹۰ درصد مصرف روغن خوراکی کشور با واردات تامین می‌‎شود.

به گزارش ایرنا استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تن محصولات زراعی، باغی، فرآورده‌ دامی و عسل، معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور، در جایگاه نخست قرار دارد.

تداوم خشکسالی و کاهش ذخایر آب سدهای خوزستان، ممنوعیت و محدودیت کشت‌ تابستانه و آب بَر، بر میزان تولیدات بخش کشاوررزی استان تاثیر منفی داشته است.

استان خوزستان حدود یک میلیون و ۲۵۰هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد ولی در صورت تامین آب و احداث شبکه زهکشی و آبیاری، بهره گیری از روش‌های نوین آبیاری و کشت گلخانه‌ای امکان توسعه اراضی کشاورزی تا ۲.۲ میلیون هکتار را دارد.