خمین - ایرنا - نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی گفت: برخلاف ظرفیت های موجود هنرهای صنایع دستی در شهرستان، بازار فروش مهمترین دغدغه هنرمندان صنایع دستی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا نظری عصر پنجشنبه در نشست با هنرمندان صنایع دستی خمین به مناسبت ۲۰ خرداد و روز گرامیداشت صنایع دستی افزود: به دلیل فقدان رصد زنجیره تولید تا بازار فروش ، هنرمندان صنایع دستی همواره برا عرضه محصولات هنری خود با مشکل مواجه هستند.

وی بیان کرد: به منظور توسعه صنایع دستی باید از ابتدای زنجیره برای شناسایی استعدادها و ظرفیت ها ، کارگاه های مناسب، سرمایه در گردش، بازاریابی مناسب و برگزاری نمایشگاه برنامه ریزی شود.

نماینده مردم خمین در خانه ملت گفت: نگاه به حوزه صنایع دستی با هدف ایجاد اشتغال، درآمد، انتقال فرهنگ در سطح ملی و بین المللی و افزایش تولید به جای سرگردانی در فضای مجازی باشد.

نظری ادامه داد: دستگاه های اجرایی در سالهای گذشته ملزم به اهدای صنایع دستی داخلی در برنامه های خود شدند تا سبب رونق بازار فروش صنایع دستی شود.

وی ، بیت تاریخی امام خمینی(ره) در خمین را از ظرفیت های شهرستان برای برگزاری نمایشگاه دائمی و فروش صنایع دستی عنوان کرد.

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی گفت: زادگاه امام راحل بعنوان یکی از اقلیم های هفت گانه بسترساز حضور اردوهای دانش آموزی و دانشجویی و توسعه گردشگری شهرستان است.

نظری تصریح کرد: تولید محصول هنری با دستگاه نمی تواند جایگزین هنر دستی شود چراکه ارزش هنری ندارد.

نظری یادآور شد: هنرمندان صنایع دستی می توانند مصوبه مجلس یازدهم در تسهیل فرآیند صدور مجوز استفاده کنند.

نماینده مردم خمین در خانه ملت گفت: براساس مصوبه مجلس در بودجه پارسال و امسال، کارفرما و چهار نفر دیگه در حوزه صنایع دستی می توانند از معافیت بیمه بهره مند شوند.

فرماندار خمین نیز در این نشست گفت: هنر یک موهبت خدادادی است و هرکسی از این موهبت برخوردار نیست.

حمید کمانکش هنر را چشمه جوشان دانست و ادامه داد: هنرمندان می توانند افراد دیگر را اطراف خود جمع کنند و آنها را از ارزش ذاتی خود بهره مند کنند.

فرمانده سپاه ناحیه بسیج خمین نیز با اشاره به اینکه حوزه صنایع دستی شهرستان وضعیت مطلوبیت دارد، گفت: هنرمند متخصص و فعال در رشته های مختلف هنری بسیاری در خمین داریم .

فرماندار خمین با اشاره به راه اندازی یک غرفه برای عرضه تمام محصولات صنایع دستی، توضیح داد: ایجاد نمایشگاه دائمی صنایع دستی در بیت امام باتوجه به فضای ساختاری این مکان و استقرار یک نفر برای هر غرفه در بیت امکان پذیر نیست.

کمانکش گفت: راه اندازی نمایشگاه دائمی مجازی با محوریت عرضه صنایع دستی می تواند سبب رونق بازار فروش محصولات این رشته هنری شود.

فرماندار خمین، توسعه گردشگری را از محورهای مهم توسعه زادگاه امام راحل بیان کرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خمین نیز گفت: ۵۰۰ هنرمند صنایع دستی در این شهرستان دارای کارت صنعتگری هستند.

علی مشهدی ادامه داد: ۱۲۵ هنرمند مجوز مشاغل خانگی گرفتند ، ۴۲ هنرمند از خدمات بیمه تامین اجتماعی و ۲۴ هنرمند از خدمات بیمه روستایی در خمین بهره مند هستند.

وی ، ظرفیت بیمه برای هنرمندان صنایع دستی را سالانه ۲۰ نفر برای استان بیان کرد و گفت: ۳۵۰ کد رشته برای صنایع دستی در کشور تعریف شده است.

مشهدی یادآور شد: سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال پارسال در حوزه مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع دستی خمین پرداخت شد.

مسئول بسیج هنرمندان خمین نیز صنایع دستی را کالای اقتصادی و فرهنگی دانست و گفت: صنایع دستی بعنوان یک کالای تزیینی در خانواده ها استفاده می شود.

محمد جعفری اظهار داشت: کتابچه هنرمندان صنایع دستی به منظور استفاده دستگاه های اجرایی و رده های سپاه خمین به منظور خرید محصولات این حوزه در روز جاری رونمایی می شود.

وی بیان کرد: ۴۰ میلیون ریال صنایع دستی از سوی بسیج هنرمندان خمین تاکنون خریداری شده است.

جعفری ، نمایشگاه های فصلی و مناسبتی، تسهیلات سرمایه در گردش، بازارچه دائمی و بازار فروش را از مطالبات هنرمندان صنایع دستی شهرستان بیان کرد.

در پایان این نشست از کتابچه هنرمندان صنایع دستی خمین رونمایی شد.

خمین زادگاه معمار کبیر انقلاب اسلامی است که در ۶۱ کیلومتری اراک قرار دارد.