اهواز- ایرنا- مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با تاکید بر اینکه شرایط خرید فناوری و تجهیزات شرکت‌های دانش محور در این منطقه بهبود می‌یابد گفت: صنعت پتروشیمی از استقرار شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری در منطقه، استقبال می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پیام برزگر عصر پنجشنبه در نشست هم‌اندیشی با رئیس پارک علم و فناوری و دبیر شورای فناوری و نوآوری استان خوزستان در محل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (بندر ماهشهر) اظهارداشت: نوآوران، صاحبان فکر و طراحان کسب وکار دانش بنیان از سرمایه‌های اصلی حوزه فن‌آوری هستند.

وی ادامه‌ داد: باید توجه داشت که ایجاد شرکت‌های دانش بنیان در تولید فناوری‌های برتر، نقش قابل توجهی دارند و علاوه بر این نیز زمینه اشتغال نخبگان دانشگاهی را به‌وجود می‌آورند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با تاکید بر اینکه از جمله اولویت‌های این سازمان توجه ویژه به رویکرد ملی ایجاد شده در بکارگیری از محصولات و فعالیت‌های دانش‌بنیان است، گفت: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب شعار سال 1401 را " سال تولید، دانش بنیان و اشتغال‌آفرین" نامگذار کردند؛ در همین راستا نیز صنعت پتروشیمی، ارتباط موثر با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور را با جدیت بیشتر پیگیری خواهد کرد.

برزگر اضافه‌کرد: بهره‌گیری از نخبگان و مراکز دانشگاهی با محوریت گسترش فعالیت‌های دانش بنیان در صنعت نفت، با هدف بهره‌وری و همچنین تحقق اقتصاد دانش‌بنیان به یک اولویت جدی تبدیل شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با بیان اینکه شرایط خرید فناوری و تجهیزات شرکت‌های دانش محور در صنعت پتروشیمی تسهیل می‌شود، گفت: تلاش داریم تا این امر با فراهم کردن زمینه استقرار شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری در منطقه ویژه، این چشم‌انداز بسیار با ارزش محقق گردد.

وی تصریح کرد: حضور شرکت‌های دانش بنیان در محل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، امکان تجمیع تقاضاهای فناورانه شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه برای ساخت تجهیزات صنعتی نوآورانه (ساخت برای اولین بار) را نیز فراهم می‌کند.

برزگر خاطرنشان‌کرد: این سازمان تلاش دارد تا تعامل و همکاری حداکثری شرکت‌های دانش بنیان با طرح‌های پتروشیمی (بهبود شرایط خرید فناوری و تجهیزات از شرکت های دانش محور) را تسهیل ببخشد که این اقدام دستیابی به دانش فنی بخش‌های پایین دست زنجیره ارزش افزوده محصولات صنعت پتروشیمی را به وجود می‌آورد.

وی به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای انجام بازدیدهای علمی و تورهای فناوری ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره‌ کرد و گفت: این بازدیدها با هدف شناسایی مشکلات، موانع و چالش های موجود در صنایع مستقر در منطقه انجام خواهند شد.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی یادآورشد: انعقاد و تبادل تفاهمنامه‌های همکاری علمی، پژوهشی و فن‌آوری با مراکز علمی و دانشگاهی، در این سازمان افزایش خواهد یافت تا از این طریق امکان دستیابی به دانش فنی ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت پتروشیمی از شتاب بیشتری برخوردار شود.

۳۰ درصد تولیدات پتروشیمی کشور در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر انجام می‌شود که در توسعه اقتصادی کشور نقش تاثیرگذاری دارد.

منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در محدوده‌ای به وسعت حدود دو هزار و ۸۵۰ هکتار در جنوب غربی ایران و در ساحل خلیج فارس، واقع در بندر امام خمینی (ره) شهرستان بندر ماهشهر، قرار گرفته شده است.

این منطقه با توجه به موقعیت طبیعی و جغرافیایی و همچنین برخورداری از تسهیلات قانونی مناطق ویژه، به منظور توسعه صنعت و تجارت به ویژه صنایع پتروشیمی و صنایع پایین دستی، تامین منافع اقتصادی، اجتماعی و ملی، جذب تکنولوژی‌های جدید و افزایش اشتغال ایجاد شده است.

از نظر موقعیت جغرافیایی، منطقه از طریق بندر امام خمینی (ره) و از آبراه خور موسی به آب‌های آزاد بین‌المللی و از طریق راه‌آهن سراسری به ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی دسترسی دارد.

این منطقه به عنوان بخشی از استان خوزستان، همانند یک پایگاه استراتژیک و تاثیرگذار در مناطق نفت و گازخیز ایران عمل کرده و دستیابی به منابع نفت و گاز مواد اولیه و خوراک واحدهای صنعتی را بیش از پیش تسهیل می‌کند. 

سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای مدیریت و تحقق توسعه فعالیت‌های صنعتی و اقتصادی در منطقه از جمله صنایع پتروشیمی، به صورت زیر مجموعه‌ای از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، براساس مصوبه تیر سال ۱۳۷۶ شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی فعالیت‌ خود را در سال ۱۳۷۷ آغاز کرد و از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به منظور سرمایه‌گذاری در این منطقه مهم اقتصادی دعوت شده است.