به گزارش پنجشنبه شب ایرنا، این سناتور دموکرات آمریکایی در توییتی گفت: من از اقدام شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تصویب قطعنامهای مشترک برای محکوم کردن ایران استقبال میکنم.
این سناتور آمریکایی مدعی شد: شورای حکام باید پیش از این ایران را به دلیل عدم همکاری به موقع و معتبر با پرسشهای آژانس اتمی درباره مواد هستهای اعلامنشده که با توافقنامه پادمانی ایران در تضاد هستند، پاسخگو میکرد.
وی به رغم همکاری شفاف ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و در تداوم ادعاهای مقامات آمریکایی درباره برنامه هستهای صلح آمیز ایران ادعا کرد: ایران بارها از پاسخگویی به دنیا درباره برنامه هستهای خود خودداری کرده است.
این سناتور دموکرات آمریکایی پیش از این در یک مراسم شام با اعضای ایپک (کمیته روابط عمومی آمریکا و رژیم اسرائیل) مدعی شده بود: زمان آن رسیده است که دولت جو بایدن و متحدان اروپایی آمریکا به مذاکرات هستهای با ایران پایان دهند.
این سناتور دمکرات ایالت نیوجرسی بدون اشاره به زیاده خواهیهای دولت آمریکا مدعی شده بود: زمان آن رسیده است که به اروپاییها بگوییم که با وجود حسن نیت ما و تمایل برای ورود به توافقی قویتر و طولانیتر، ایرانیها حاضر به ورود به یک توافق نیستند.
منندز ادعا کرده بود: در این مرحله دیگر دیپلماسی گزینه مناسبی نیست.
در رأیگیری چهارشنبه شب شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی آمریکا و متحدانش با ۳۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف روسیه و چین و ۳ رأی ممتنع هند، پاکستان و لیبی به تصویب رسید. جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه را به عنوان اقدامی سیاسی، نادرست و غیرسازنده تقبیح و محکوم کرد.
این دومین قطعنامه ضد ایرانی است که پس از اجرایی شدن برجام با فشار رژیم صهیونیستی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی صادر میشود. ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ هم قطعنامه مشابهی توسط سه کشور اروپایی عضو برجام و حمایت آمریکا پیشنهاد و تصویب شد. چین و روسیه پیشتر مخالفت جدی خود را با قطعنامه ضد ایرانی اعلام کرده بودند.
این در حالی است که دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، از ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شده بود و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند تا آمریکا تصمیم سیاسی خود را بگیرد.
دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و نیز تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته است بلکه در راستای سیاستهای شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده و در تازهترین اقدام نیز همسو با رژیم صهیونیستی به تلاشهای ضد ایرانی سه کشور اروپایی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران پیوست.
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران برغم قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی مدعی شد این قطعنامه سیاسی نیست و واشنگتن آماده بازگشت فوری دوجانبه به پایبندی کامل به برجام است.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز پنجشنبه به وقت محلی به تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی واکنش نشان داد و به رغم این اقدام تخریبی واشنگتن و متحدان اروپاییاش مدعی شد ایالات متحده آمریکا همچنان متعهد به بازگشت به برجام است.