این طرح در کمیته روابط خارجی سنا به رهبری سناتور دموکرات باب منندز تصویب شد که در واکنش به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی از اقدام تخریبی کشورش و حامیان اروپایی آن حمایت کرد. این سناتور آمریکایی مدعی شد: شورای حکام باید پیش از این ایران را به دلیل عدم همکاری به موقع و معتبر با پرسشهای آژانس اتمی درباره مواد هستهای اعلامنشده که با توافقنامه پادمانی ایران در تضاد هستند، پاسخگو میکرد.
در رأیگیری چهارشنبه شب شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی آمریکا و متحدانش با ۳۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف روسیه و چین و ۳ رأی ممتنع هند، پاکستان و لیبی به تصویب رسید. جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه را به عنوان اقدامی سیاسی، نادرست و غیرسازنده تقبیح و محکوم کرد.
کمیته روابط خارجی سنای آمریکا عصر پنجشنبه به وقت محلی در بیانیهای اعلام کرد طرح شماره H.R. ۶۰۸۹ با عنوان "متوقف کردن پهپادهای ایران" را تصویب کرده است. این مصوبه باید در صحن سنا نیز به رای گذاشته شود.
در بیانیه مشترک رابرت منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و جیم ریش عضو ارشد این کمیته با طرح ادعاها و اتهاماتی علیه ایران آمده است: تروریسم منطقه ای ایران نه تنها امنیت شرکای ما در خاورمیانه، بلکه منافع امنیت ملی آمریکا را نیز تهدید می کند. پهپادها به سلاح منتخب ایران تبدیل شده اند.
در این بیانیه ادعا شده است: از زمانی که دولت جو بایدن مذاکرات برای پیوستن مجدد به برجام را آغاز کرده است، ایران حملات پهپادی علیه شرکای خلیج فارس و اسرائیل، و علیه سربازان و دیپلمات های آمریکایی انجام داده است. این لایحه عواقب جدی بر برنامه پهپادی ایران و حامیان آن تحمیل خواهد کرد تا ایران دیگر نتواند این حملات را با مصونیت انجام دهد. مجلس سنا باید به سرعت این قانون مهم را تصویب کند.
آنها با طرح اتهامات ضد ایرانی و ادعاهای بی پایه و اساس خود مدعی شدند: تصویب این طرح، یک گام مهم رو به جلو در تضمین همگامی قوانین آمریکا با اقدامات خصمانه منطقه ای ایران و مسئول دانستن این کشور در قبال اقدامات بی ثبات کننده اش است.
این مصوبه کمیته روابط خارجی سنا در حالی است که مجلس نمایندگان آمریکا هشتم اردیبهشت ماه امسال "قانون توقف هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی" (SIDA ) را با ۴۲۴ رای موافق و ۲ رای مخالف طرحی را که خواستار متوقف کردن توان پهپادی ایران است، به تصویب رساند.
در این طرح ضد ایرانی ادعا شده بود که جلوگیری از دستیابی ایران و متحدان آن به پهپاد ها و قطعات تجاری آنها که می توانند در حملات علیه شخصیت های آمریکایی و سایر کشورهای همکار مورد استفاده قرار گیرند، سیاست آمریکا خواهد بود.
این طرح دو حزبی از سوی مایکل مک کال (جمهوری خواه - تگزاس)، گریگوری میکس (دموکرات-نیویورک)، تد دوچ (دموکرات-فلوریدا) و جو ویلسون (جمهوری خواه- راستین کارولینای جنوبی) حمایت شده است.
در قوانین پیشین آمریکا که فروش تسلیحات به ایران یا صادرات تجهیزات نظامی از ایران را ممنوع و شامل تحریم ها می کرد، نام پهپادها وجود نداشت.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز پیش از این، در هراس از فن آوری سیستم های هواپیمای بدون سرنشین، طرحی را برای مقابله با تهدید پهپادها معرفی کرده بود.
یک مقام ارشد آمریکایی در این زمینه هشدار داده بود که حملات پهپادی علیه مقامات سرشناس در سایر کشورها می تواند در آمریکا نیز رخ دهد.
ژنرال فرانک مک کنزی فرمانده سابق نیروهای آمریکایی در غرب و آفریقا (سنتکام) در اظهاراتی ضمن اذعان به قدرت پهپادی ایران اعلام کرده بود آمریکا باید اقدامات بیشتری برای مقابله با پهپادهای کوچک ایران انجام دهد.
به گزارش ایرنا، مک کنزی با هراس از قدرت بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران در خصوص قدرت پهپادی تهران گفته بود: ایران در سالهای آینده قدرت خود را در این بخش افزایش خواهد داد و از پهپادهای کوچک در سطح گستردهتری استفاده خواهد کرد.