محمد ابراهیم حسن نژاد روز جمعه در حاشیه سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به مهاباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان خسارت در بخش های زراعت، دام و طیور و باغات به کشاورزان و دامداران پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته تمامی خسارت های وارد شده به کشاورزان در زمینه های مختلف به طور کامل پرداخت شده است افزود: در تلاش هستیم تا میزان پوشش بیمه کشاورزی را افزایش دهیم تا در مواقع بروز خطر امکان حمایت ضابطه مند از کشاورزان فراهم شود.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی اضافه کرد: در همین راستا با توجه به اجرای طرح توسعه کشت قراردادی و طرح جهش تولید در اراضی کشاورزی پیش بینی شده است ۲ میلیون هکتار از سال زراعی آینده تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار گیرد.
حسن نژاد تاکید کرد: بر همین اساس برنامه ریزی شده است که حق بیمه که معمولا در ابتدا از کشاورزان و بیمه گذاران دریافت می شد در این طرح در ابتدای کشت دریافت نشود بلکه پس از برداشت محصول دریافت گردد که این امر به صورت آزمایشی در حال اجرا است.
وی گفت: با توجه به مواردی که در سطح کشور نسبت به خسارت زنبورداران از سمپاشی اراضی کشاورزی متحمل شده اند نیز وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد داده است تا خسارت ناشی از سمپاشی نیز جزو مخاطرات زنبورداری، تحت پوشش بیمه قرار گیرد که از سال آینده اجرایی خواهد شد.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی کشور ادامه داد: تنها سازوکار ضابطه مند در جبران خسارات وارده ناشی از عوامل قهری - طبیعی به تولیدات بخش کشاورزی و ایجاد انگیزه نزد بهره برداران در جهت استمرار تولید و ثبات درآمد، نظام بیمه کشاورزی است.
وی اضافه کرد: متوسط کمک دولت در حق بیمه محصولات کشاورزی حدود ۷۰ درصد است که این رقم در برخی محصولات کمتر و در برخی از ۷۰ درصد هم بیشتر است و کل غرامت های پرداختی از محل دریافت حق بیمه ها است.
به گزارش ایرنا، تعدادی از معاونان وزارت جهاد کشاورزی و رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی جهت بررسی مسایل کشاورزی استان از روز ۱۸ خرداد به آذربایجان غربی سفر کردهاند.
معاونین وزیر جهادکشاورزی و رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در سفر خود به مهاباد ضمن شرکت در جلسه شورای کشاورزی این شهرستان از ایستگاه پمپاژ روستای «کوسه کهریز و قم قلعه» , پارک جنگلی استاد «هه ژار» و کارخانه خوراک دام و طیور کیوان مرغ مهاباد نیز بازدید کردند.