تهران- ایرنا- رییس پلیس پایتخت با تشریح دستگیری ۱۳ نفر از سارقان بانک ملی شعبه دانشگاه تهران و کشف بخش اعظم اموال مالباختگان، گفت: پلیس مسائل ایمنی اماکن مختلف را همواره به صورت فصلی بررسی و به مسوولان آنها متذکر می شود و آنها مکلف به توجه هستند در غیر این صورت مراتب به دستگاه قضایی اعلام می شود.

به گزارش ایرنا، سارقان حرفه‌ای در تعطیلات نیمه خردادماه جاری وارد بانک ملی شعبه دانشگاه در پایتخت شدند و پس از تخریب ۲۵۰ صندوق امانات، محتویات ۱۶۸ صندوق را به سرقت بردند. دزدان پس از انجام سرقت که گفته می شود بیش از ۱۲ ساعت در بانک بودند، از همان درِ پارکینگ بانک که وارد شده بودند، خارج شدند.

امروز جمعه ۲۰ خردادماه و پس از گذشت یک هفته از سرقت پر سر و صدای صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه تهران، سردار حسین رحیمی رییس پلیس پایتخت از دستگیری اکثر سارقان با تلاش ماموران پلیس آگاهی طی ۴۸ ساعت گذشته خبر داد.

سردار رحیمی اظهار داشت: ما عملا از ساعات اولیه روز دوشنبه ۱۶ خرداد مطلع شدیم که این سرقت به وقوع پیوسته است و بلافاصله بعد از اطلاع و بازدید از صحنه با تشکیل چندین تیم ویژه از مجرب ترین و توانمندترین کارآگاهان پلیس آگاهی تهران طرح عملیاتی برای به دست آوردن سرنخ ها از جمله شناسایی سارقین و نحوه سرقت و دستگیری آنها را انجام دادیم.

وی افزود: با تلاش شبانه روزی همکاران کمتر از ۴۸ ساعت از وقوع سرقت، تقریبا تمام سارقان و مرتبطان آنها که بخشی در داخل کشور و بخشی از آنها هم به خارج از کشور متواری شده بودند، دستگیر شدند.

سردار رحیمی با تاکید بر اینکه، پلیس در پیگیری این سرقت با تمام توان و شاید دغدغه مندتر از مال‌باختگان به صحنه ورود کرد، تصریح کرد: تمام اعضای این تیم عملیاتی شامل بیش از ۲۰ نفر از کارآگاهان زبده آگاهی کمتر از دو ساعت خوابیدند و اینها مردانه با تمام وجود پای کار بودند تا سارقان صندوق امانات مردمی دستگیر شدند.

سردار رحیمی اظهار کرد: در این چند روزه با تلاش ویژه پلیس بخش اعظمی از این اموال مردمی مکشوفه از جمله طلا، زیورآلات و هزاران سکه و مبالغ هنگفتی ارز و اسکناس خارجی کشف و جمع آوری شده است که با هماهنگی با دستگاه قضایی و بانک مرکزی تحویل مالباختگان می شود.

وی در ادامه از مالباختگان درخواست کرد که مراجعه ای به پلیس آگاهی تهران نداشته باشند چراکه باید مراحل قضایی پرونده طی و اموال مسروقه تحویل بانک مرکزی شده و از این طریق تحویل مال‌باختگان شود.

سردار رحیمی با بیان اینکه، در بین سارقان متخصصان مختلف با تخصص در هوابرش، آهنگری، کامپیوتر و دوربین قرار داشتند، تصریح کرد: یک نفر از فروشندگان اموال از بین سارقان یک زن بوده است که یک ساعت پیش از اطلاع پلیس از مرز هوایی خارج شدند و دو نفر از آنها از عوامل سرکرده سارقان هستند.

فرمانده پلیس پایتخت همچنین تصریح کرد: مجرمینی که در خارج از کشور دستگیر شده اند، با هماهنگی پلیس اینترپل در حال بازگشت به کشور هستند.

پلیس یک ماه پیش به بانک ملی شعبه دانشگاه تهران تذکر ایمنی داده بود
رییس پلیس پایتخت در ادامه در خصوص اینکه این اموال پس از سرقت در کجا نگهداری می شده است نیز اظهار کرد: این اموال در جاهای مختلف و در دست افراد مختلف بوده است.

سردار رحیمی گفت: تلاش پلیس بر این است که با تمام توان اموال مردم و مالباخته ها را جمع آوری کند و این اموال به طور قطع از طریق بانک مرکزی به مردم بازگردانده خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که سرقت به چه شکلی انجام شده است نیز با بیان اینکه، متاسفانه یکی از مشکلات همه دستگاه ها به خصوص بانک ها که دارای عملیات بانکی سنگین هستند بی توجهی به مسائل ایمنی و امنیتی است، افزود: عاملی که باعث شد سارقان به دزدی تحریک شوند زمینه ای است که از بابت بی توجهی به مسائل ایمنی و امنیتی فراهم شده است.

سردار رحیمی همچنین تصریح کرد: پلیس یک ماه قبل به همین بانک تذکر داده بود و همکاران بنده به این بانک مراجعه و تمام موارد ضعف و ایمنی را تذکر داده اند که این ثبت شده و سند داریم اما متاسفانه هیچکدام از اینها رعایت نشده است.

وی همچنین اظهار کرد: به طور حتم یک مرکز ملی که روزانه میلیاردها عملیات بانکی صورت می گیرد و یک هزار صندوق امانات دارد که ۱۶۸ صندوق آن توسط سارقان باز شده است، نیازمند نگهبانی ویژه است و بانک ها باید برای مسایل ایمنی و عملیاتی هزینه کنند.

رییس پلیس پایتخت همچنین گفت: ما مسایل ایمنی اماکن مختلف از جمله بانک ها را به صورت فصلی بررسی می کنیم و مسوولان آنها مکلف هستند که به توصیه های پلیس توجه کنند در غیر این صورت مراتب به دستگاه قضایی اعلام می شود. 

دو نفر از کارکنان بانک ملی شعبه دانشگاه در بازداشت پلیس
سردار رحیمی در ادامه در خصوص اینکه از عوامل داخل بانک فردی در این سرقت دست داشته است، پاسخ داد: خیر. از عوامل زحمت کش و و تلاش گران بانک هیچ دخالت مستقمی تاکنون محرز نشده است.

وی در عین حال با تاکید براینکه، البته مسوولان بانک مقداری قصور در بحث های ایمنی داشته اند که باید رعایت می کردند تصریح کرد: در حال حاضر دو نفر از کارکنان بانک نیز که فعلا در جمع سارقان  نیستند به دلیل سهل انگاری جزو بازداشتی های پلیس هستند.

رییس پلیس پایتخت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا سارقان صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه تهران سابقه‌دار هستند یا خیر نیز گفت: بله این افراد سابقه زندان، دستگیری و سرقت از بانک دارند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که ارزش اموال سرقت شده چه میزان است، تصریح کرد: ما اطلاعاتی نداریم باید این اموال در یک مکان محرمانه نگهداری شود اکنون بانک ملی در حال پیگیری است و پلیس از ارزش آن اطلاعی ندارد.

مقادیر زیادی از اموال مسروقه در خودرویی در فرودگاه امام کشف شد

دادستان تهران نیز با بیان اینکه، مقادیر زیادی از اموال مسروقه از بانک ملی شعبه دانشگاه تهران کشف شده است، از دستگیری ۱۳ نفر از سارقان بانک ملی شعبه دانشگاه تهران خبر داد و گفت: ۱۰ نفر از این افراد در داخل کشور و سه نفر دیگر که به کشور همسایه متواری شده بودند، دستگیر شدند.

علی صالحی با بیان اینکه ۱۰ نفر از متهمان در تهران و شمال کشور دستگیر شدند، عنوان کرد: سه نفر از سارقان متواری، در کشور همسایه دستگیر شدند.

دادستان تهران عنوان کرد: مقادیر زیادی از اموال مسروقه در فرودگاه امام خمینی (ره) در ماشینی که توسط متهمان تهیه شده بود و مقادیری نیز در تهران کشف شد.

صالحی با بیان اینکه بررسی‌های لازم در خصوص این پرونده در حال انجام است، تصریح کرد: در حال حاضر متهمان تحت تحقیقات قضایی و در اختیار ضابطان قرار دارند.