به گزارش ایرنا، سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در مصاحبه اختصاصی با ایرنا از تلاش این وزارتخانه برای سفر ارزان به کشور قطر برای تماشای دیدارهای تیم ملی فوتبال در جام جهانی خبر داد و گفت: یکی از خواستههای مشخصی که در سفر اخیرم به قطر و شرکت در هشتمین کمیسیون مشترک ایران و قطر، پیگیری کردیم، فراهم کردن امکان سفر روزانه تماشاگران ایرانی به قطر بدون اجبار به اقامت شبانه در این کشور و جهت تماشای بازیهای تیم ملی فوتبال کشورمان بود.
تلاش برای اختصاص ۱۵ هزار بلیت جام جهانی به ایرانیان
سینا کلهر افزود: هدف اصلی ما این بود که تا حد امکان تماشای مسابقات جام جهانی برای علاقهمندان ایرانی فوتبال در کشور ارزان شود. خدا را شکر این اتفاق از سوی قطریها پذیرفته شد ولی باید سازوکار اجرایی آن نهایی شود. مسئله مهم دیگر تامین بلیت جام جهانی است. درحال حاضر آنچه قطعی است اینکه برای هر بازی ایران ۳۲۰۰ قطعه بلیت اختصاص یافته است. یکی از اهداف ما این بود که این تعداد به ۱۰ الی ۱۵ هزار قطعه بلیت افزایش یابد. رایزنیهای مختلفی هم انجام شد و جا دارد از دکتر محرابیان رئیس هیئت اعزامی و نیز معاون اقتصادی وزیر امروز خارجه و سفیر ایران در قطر تشکر کنم که در چندین دیدار این موضوع را پیگیری کردند.
وی ادامه داد: البته نتوانستیم در این سفر به نتیجه قطعی درخصوص افزایش تعداد بلیتها برسیم ولی به دلیل پیچیدگیهایی که فروش بلیت جام جهانی در قطر پیدا کرده، مقرر شد کمیتهای برای حل این موضوع تشکیل شود. قولهای مساعدی هم داده شد تا در کنار ورود و خروج روزانه ایرانیها به قطر، تعداد بلیتهایی هم که در اختیار تماشاگران ایرانی قرار میگیرد، حل و فصل شود.
معاون وزیر ورزش گفت: برای رفع ابهام باید بگویم که فیفا در سامانه فدراسیون جهانی، فروش بلیتهای جام جهانی را بهصورت آنلاین انجام میدهد. این بدان معناست که هر فرد در هر نقطه از جهان باید برای تهیه بلیت، شخصا وارد سامانه فیفا شود تا بتواند اقدام به خرید بلیت کند.
تضمین قطریها برای فروش اختصاصی بلیت به ایرانیان
وی افزود: هر فرد هم امکان خرید ۶ بلیت را دارد. منتها مشکلی که وجود دارد این است که خرید بلیت تنها از طریق ویزاکارت و مسترکارت انجام میشود که ما در داخل کشور امکان دسترسی به آن را نداریم. بخش بزرگی از مذاکرات ما هم به همین مسئله اختصاص داشت و تاکید کردیم این نوعی بیعدالتی در حق تماشاگران ایرانی است و باید تسهیلاتی برای تماشاگران در این زمینه درنظر گرفته شود.
کلهر ادامه داد: میتوانم بگویم که قول و تضمینی از طرف قطری به ما داده شده تا بخشی از بلیتها را به طور اختصاصی برای تماشاگران ایرانی در نظر بگیرند. منتها کمیته مذکور ناچار است تا زمان به پایان رسیدن مدت ۱۵ روزه فروش روزانه بلیت عمومی، صبر کند. پیشبینی قطریها براساس تحلیل فرآیند خرید بلیت و علاقه افراد، این بود که در پایان فرایند ۱۵ روزه فروش بلیت روزانه عمومی، حدود ۴۰ درصد از بلیتهای بازیهای مختلف از جمله مسابقات ایران باقی خواهند ماند که میتواند از این درصد، بخشی را به تماشاگران ایرانی اختصاص داد.
وی افزود: به دنبال آن هستیم که وضعیت بگونهای رقم بخورد که هم تعداد بلیت بیشتری در اختیار تماشاگران ایران قرار گیرد و هم تماشاگران ایران بتوانند با قیمت پایین و ارزانتری مسابقات را تماشا کنند. به همین دلیل هم سیستم سفر یک روزه را پیگیری کردیم.
هزینه ۷۵ میلیونی تماشای یک بازی ایران در جام جهانی
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این که درصورت فراهم شدن سفر ارزان ایرانیها به قطر تفاوت قیمتها چقدر خواهد بود، گفت: در حال حاضر بدون حمایت دولت و تخفیف ویژه، هزینه بلیت مسابقات در فصل برگزاری جام جهانی ۱۲ میلیون تومان و هزینه پرواز(رفت و برگشت) به قطر هم ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان است که جمعا حدود ۳۷ تا ۴۰ میلیون تومان میشود. پیشبینی میشود اگر حداقل سه شب اقامت در قطر هم به هزینهها اضافه شود، مجموع ارقام تماشای یک مسابقه به عدد ۷۰ الی ۷۵ میلیون تومان خواهد رسید.
وی افزود: اما در صورت نهایی شدن سفر یک روزه تماشاگران ایرانی و حمایت دولت محترم، هزینه سفر به قطر تا حدود ۳۰ میلیون تومان کاهش مییابد. تلاش ما این است که این عدد بالای ۲۰ میلیون تومان نبوده و حداکثر بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان باشد. اما همانطور که میدانید تحقق این موارد، هم نیازمند پیگیری و تلاش از داخل کشور و هم مستلزم خارج از کشور است. تک تک این موارد در حال پیگیری است و امیدواریم به نتایج خوبی برسیم.
نحوه اعزام خبرنگاران به جام جهانی در دستورکار وزیر
کلهر به دیگر اقدامات انجام شده در سفر به قطر پرداخت و گفت: نحوه حضور خبرنگاران و نیز افرادی که در قالب گروههای تشویق و هواداری(لیدرها) راهی قطر خواهند شد نیز در این سفر پیگیری شد. ضمن این که موارد مربوط به حوزه عمومی ورزش و جوانان همچون همکاری برای سرمایهگذاری مشترک در حوزه زیرساختها و تولیدات ورزشی و نیز برگزاری اردوهای مشترک نیز پیگیری شد و برای هریک از این موارد، برنامههای اجرایی مشخصی در نظر گرفته شد. قرار است طی سفر تخصصی وزیر ورزش به قطر این موارد نیز پیگیری شود.