به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، اقدامات آنیس در زمان فعالیت به عنوان معاون دوم رئیس سنا و پس از آن، طرح ریزی و راه اندازی کودتای نوامبر ۲۰۱۹ (آبان ۹۸) علیه مورالس و به دست گرفتن قدرت از جمله اتهامات علیه این رئیسجمهوری خودخوانده پیشین بولیوی است.
آنیس در آخرین اظهارات خود، صبح دیروز جمعه در انتقاد از رویه دولت «لوئیس آرسه» رئیسجمهوری بولیوی گفت: آنچه قدرت سیاسی با من میکند، انتقام گرفتن است.
وی در انتقاد از روند محاکمه خود ادعا میکند که شخص او حتی از حضور در جلسات دادگاه منع شده بود و این مسئله به نوعی سلب حقوق وی تلقی میشود، این در حالی است که دولت بولیوی، تدابیر کرونایی و «خطر فرار» متهم را از دلایل برگزاری جلسات دادگاه به صورت مجازی عنوان کرده است.
رئیسجمهوری موقت سابق باید دوران محکومیت خود را در زندان میرافلورس بگذراند، جایی که برای بیش از یک سال است که به طور پیشگیرانه (تا زمان رسیدگی به پروندهاش) در این محل تحت بازداشت است.
به نوشته افه، در حالی که قضات در حال بررسی این پرونده بودند، شماری از معترضان در بیرون دادگاه تجمع کرده و با حمل پلاکارد نوشتههایی مبنی بر «آنیس قاتل» و «۳۰ سال زندان برای آنیس»، شعارهایی مانند «زندان برای آنیس» سر دادند.
در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بولیوی در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۹ (۲۸ مهرماه ۹۸) که در دور نخست مورالس پیروز شد، سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) واقع در واشنگتن، بعد از راهاندازی اتهام تقلب در انتخابات و تظاهرات اعتراض آمیز در بولیوی، باعث برکناری مورالس شد.
اوو مورالس که نخستین رئیس جمهوری بومی بولیوی بود، پس از ۱۳ سال حکومت بر بولیوی، در پی نامزدی برای چهارمین دوره ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۹، پس از کودتای ارتش تحت حمایت سازمان کشورهای آمریکایی، از مقام خود کناره گیری کرد و به آرژانتین رفت.
پس از استعفای مورالس در ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان ماه) و پناهنده شدنش به مکزیک، آنیِس خود را رئیسجمهوری موقت اعلام کرد. از آن زمان، دولت موقت بولیوی سیاستهای راستگرایانه در پیش گرفت و به دنبال روابط قوی با آمریکا و رژیم صهیونیستی بود.