علیرضا صارمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از شهروندان روز گذشته برای نگهداری کیسههای برنج از آفات، از قرص برنج استفاده کرد اما به علت استنشاق گاز ناشی از این قرص دچار مسمومیت شد.
وی توضیح داد: قرص برنج مادهای با ساختار شیمیایی «فسفید آلومینیوم» است که برای از بین بردن شته داخل برنج استفاده می شود، اما به دلیل خطرات ناشی از این ماده و مرگ های ناشی از آن، استفاده از این ماده توصیه نمیشود.
به گفته مدیر روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان همدان قرص برنج به رنگ طوسی مایل به خاکی و اندازه به نسبت بزرگی دارد که حتی مصرف نصف آن، در مجاورت اسید معده گاز بسیار سمی به نام(فسفین) ایجاد کرده که این گاز، تنفس سلولی را در بدن مختل کرده و به مرگ فرد میانجامد.
صارمی ادامه داد: آنچه هم اکنون در داروخانه ها به عنوان قرص برنج وجود دارد قرصهای سیر فشرده است و به عنوان آفت کش برنج مورد استفاده قرار میگیرد.
وی به خانواده ها توصیه کرد: داروها، شویندهها و سموم را به هیچ عنوان از ظرف اصلی آن خارج نکنند به ویژه ریختن این مواد در ظرف مربوط به خوراکی مثل آبمیوه بسیار خطر آفرین است.
به گزارش ایرنا، آمار تلفات مسمومیت با قرص برنج سال گذشته در استان همدان ۲۳ نفر بوده که سه نفر نسبت به سال ۹۹ کاهش داشته است.