نوراله اسعدی شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:این طرحهای شامل تعمیر اساسی و آسفالت جادههای دسترسی به بندر، ارتقاء شبکه اطفاء حریق، احداث مهمانسرا ، تجهیزات بندری، تعمیر و تعریض ۲ دهانه پل، تعمیر اساسی دربهای بندر و تعمیر ترمینال مسافری و ساختمان مرجع دریایی است ضمن اینکه طرح تامین روشنایی محوطه و اسکله این بندر با ۱۷۰ میلیاردریال اعتبار در حال انجام است.
وی به انجام مطالعات طرح های تحقیقاتی برای افزایش ظرفیت بندر خرمشهر متناسب با نیاز روز ، حمل و نقل دریایی و ساخت اسکله اشاره کرد و گفت:طرحهای مطالعاتی مرکز آموزش و کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد
در اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر در حال اجرا است.
۱۸۶ فروند مغروقه از اروندرود و کارون خارجسازی شد
اسعدی گفت: پس از پایان جنگ تحمیلی برای احیای ظرفیت آبراهی تعداد ۱۸۶ فروند مغروقه از اروندرود و کارون خارجسازی شده است.
وی با بیان اینکه ۲۳ مغروقه در اروند رود باقیمانده است گفت: هشت فروند از این مغروقه ها در محدوده ایران و مابقی در محدوده کشور عراق است ضمن اینکه براساس قرارداد منعقد شده با قرارگاه خاتم ۶ فروند مغروقه از اروند رود خارج می شود.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر افزود:خارجسازی بقیه مغروقهها نیز در دستور کار قرار دارد و با برگزاری مناقصه و انعقاد قرارداد ، عملیات خارجسازی آنها انجام میشود.
بندرخرمشهر با برخورداری از ۲۰ پست اسکله، ۲۳۰ هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند، بهره مندی از سیستم حمل و نقل چند وجهی و اتصال به کریدور بندرامام خمینی(ره) به عنوان سومین بندر آزاد کشور در حوزه خلیج فارس محسوب می شود.
این بندر با موقعیت استراتژیک خود و نزدیکی به بازار کشورهای عراق و کویت یکی از مهمترین بنادر تجاری کشور در زمینه صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس به شمار می آید.