به گزارش خبرنگار ایرنا، ۲۵ شهر از بین تمام شهرهای تالابی از سراسر جهان به دلیل به رسمیت شناختن و تلاش های استثنایی آنها برای حفاظت از تالاب ها، برای مردم و طبیعت برگزیده شدند که اعتبارنامه آنها در اجلاسی که پاییز امسال در شهر ووهان چین برگزار می شود به شهرداران این مناطق اعطا خواهد شد.
کنوانسیون رامسر پیمانی بینالمللی برای حفاظت از تالابها و حیوانات و گیاهان وابسته به آنها (به ویژه پرندگان آبزی) است که در سال ۱۳۴۹ در شهر رامسر در استان مازندران در شمال ایران به تصویب رسید. در ابتدا این معاهده به امضای نمایندگان ۱۸ کشور شرکت کننده رسید.هم اینک این پیمان ۲۴۱۲ مکان به وسعت بیش از ۲۵۴هزار هکتار در ۱۷۱ کشور را پوشش میدهد.
در این پیوند مدیرکل سازمان محیط زیست استان اصفهان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: این شهر به همراه بندر خمیر در استان هرمزگان ۲ نماینده ایران در کنوانسیون رامسر خواهند بود.
ایرج حشمتی ادامه داد: شهرهایی همچون والنسیای اسپانیا، کیپ تاون آفریقای جنوبی، سلتز فرانسه، ایفران مراکش و سکویل کانادا شماری دیگر شهرهای این دوره خواهند بود.
وی با بیان اینکه انتخاب شهر ورزنه از جنبه های بین المللی بسیار حائز اهمیت است تصریح کرد: همین امر می طلبد که همگان برای احیای دائمی تالاب بین المللی گاوخونی در جوار این شهر بکوشند.
تالاب بینالمللی گاوخونی واقع در شرق اصفهان یکی از بزرگترین و مهمترین تالابهای ایران محسوب میشود و در طول تاریخ و پیش از آغاز خشکسالیهای اخیر علاوه بر ایجاد فضای فرحبخش در شرق اصفهان، مامن پرندگان مهاجر و جانوران آبی و منبع درآمد و آسایش ساکنان این منطقه بوده است.
این تالاب که منطقهای به وسعت ۴۷۶ کیلومتر مربع در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق اصفهان در کنار شهر ورزنه و در مجاورت تپههای شنی قرار دارد و در یک دهه گذشته در مدت کوتاهی آب در آن جریان داشت.
برداشت بیرویه و غیرقانونی در بالادست، کاهش آب ورودی، تغییر اقلیم و خشکسالی و تامین نشدن حقابههای طبیعی از چالشهایی عنوان میشود که حیات این تالاب را به خطر انداخته و به گفته مسوولان و کارشناسان محیط زیست، ادامه این روند میتواند تالاب گاوخونی را به کانون تولید گرد و غبار تبدیل کند و تا شعاع زیادی را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین تامین حقابه آن ضروریست.
شهر ورزنه در ۱۳۰ کیلومتری شرق اصفهان واقع است.