حجتالله صالحالمومنین روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: تاکنون ۲۶ هزار تن از محصول کلزای کشاورزان گلستان به ارزش ۶ هزار میلیارد ریال برای مصرف سه کارخانه فرآوری این محصول در استان خریداری شده است.
به گفته وی برداشت کلزا از اراضی زیر کشت در مناطق دشت پایان یافته ولی مراکز خرید این مدیریت برای تحویل خرید این دانه روغنی از کشاورزان مناطق کوهستانی همچنان دایر است.
وی اضافه کرد: خرید دانه روغنی کلزا از کشاورزان مناطق کوهستانی گلستان تا اوایل تیرماه سال ادامه دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان چند روز قبل به ایرنا اعلام کرده بود: از آغاز فصل برداشت دانه روغنی کلزا در این استان تا ۱۵ خرداد از مجموع ۴۲ هزار و ۱۲۵ هکتار سطح سبز این محصول تاکنون ۳۸ هزار و ۵۰۰ هکتار معادل ۹۲ درصد مزارع برداشت شده است.
محمدرضا عباسی افزود: خرید کلزا در گلستان توسط هفت مرکز و کارخانه های روغن کشی استان درحال انجام بوده و از اردیبهشت ماه تاکنون بیش از ۶۲ هزار تن از این محصول تحویل مراکز خریداری شده است.
در سال زراعی جاری کشت کلزا در ۹۰ هزار هکتار برنامه ریزی شده بود که به دلیل خشکسالی، کشت این محصول به ۴۲ هزار هکتار کاهش یافت.
کارشناسان زراعت جهادکشاورزی استان پیشبینی میکنند از این سطح زیر کشت، حدود ۸۰ هزار تن محصول برداشت شود.
قیمت خرید تضمینی امسال کلزا برای هر کیلوگرم ۱۵۰ هزار ریال تعیین شده ولی به دلیل استقبال کارخانه های فرآوری این دانه روغنی در استان با افزایش قیمت خرید محصول به صورت توافقی و پرداخت ۲۳۰ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم آن، مراکز خرید تضمینی در نظر گرفته شده توسط اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان، بازگشایی نشد.
کلزا در گلستان از دهه سوم اردیبهشت ماه تا اواخر خردادماه برداشت می شود.
زراعت کلزا به عنوان یک محصول راهبردی در راستای پایداری کشت گندم و تحقق اقتصاد مقاومتی و تضمین امنیت غذایی کشور است که ضمن مشارکت در تولید روغن خوراکی موردنیاز کشور در داخل و تلاش برای بی نیازی از واردات این محصول و نیز بهترین تناوب برای گندم و جو بوده که رعایت آن علاوه بر افزایش تولید، آفات، بیماری ها و علفهای هرز را کاهش می دهد.
استان گلستان با داشتن ۶۶۷ هزار هکتار زمین کشاورزی از قطب های مهم تولید کلزا در کشور به شمار می رود که به گفته کارشناسان دانه های روغنی، این خطه با توجه به شرایط مساعد جوی و بارندگی، ظرفیت کشت سالانه ۵۵ تا ۷۰ هزار هکتار دانه روغنی را دارد.