ژیلا خدادادی روز شنبه به مناسبت ۲۰ خرداد روز جهانی صنایع دستی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان ورامین از سابقه ای طولانی در عرصه هنر و صنایع دستی برخوردار است و از نظر تنوع صنایع دستی و تعدد کارگاه ها جایگاه مناسبی در سطح استان تهران دارد و هنرمندان آن آثار فاخری در حوزه معرق، منب، کاشی سنتی، معرق کاشی، رودوزی سنتی، خراطی، سفالگری، میناکاری، شیشهگری سنتی فوتی، حجاری، قالیبافی، گلیمبافی، چرم و سبدبافی تولید میکنند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۳۰۰ هنرمند صنایع دستی با کارت شناسایی معتبر میراث فرهنگی و صنایع دستی در مناطق مختلف مشغول فعالیت در این حوزه هستند.
خدادادی خاطرنشان کرد: علاوه بر این ۵۰ کارگاه به صورت انفرادی و ۳۰ کارگاه به صورت گروهی در حوزه شیشه، سفالگری، میناکاری و منبت در مناطق مختلف ورامین مشغول به کار میباشند که اغلب آنها در حوزه شیشه فعالیت میکنند.
به گفته رئیس دفتر میراث فرهنگی ورامین صنایع دستی از سه مجوز کارت شناسایی مخصوص افراد فعال در منزل، پروانه تولید انفرادی ویژه افرادی که به صورت انفرادی در خارج از منزل کار میکنند و مجوز کارگاهی ویژه فعالیت بیش از یک نفر در خارج از منزل برخوردار است.
وی بااشاره به ثبت شهرستان ورامین به عنوان شهر ملی شیشه و آبگینه کشور گفت: ورامین علاوه بر کارگاههای شیشهگری زیر نظر میراث فرهنگی، با داشتن بیش از صد کارگاه تولید شیشه و آبگینه و فعالیت حدود ۶ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این حوزه به عنوان شهر ملی شیشه و آبگینه کشور به ثبت رسیده است.
خدادادی اضافه کرد: ۷۰ درصد از مصنوعات شیشهای کشور در ورامین تولید شده و به دلیل کیفیت بالای آن، بسیاری از این محصولات به سایر کشورها صادر میشود.
رئیس دفتر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ورامین یادآور شد: واحدهای شیشهگری ورامین از تکنیکهایی نظیر شیشه فوتی دستساز، استین گلاس، قالبی، شیشه موزائیکی و هزارگل، تراش شیشه، نقاشی روی شیشه، مات کاری، خانهبندی، همجوشی شیشه و میناکاری در تولید محصولات خود استفاده میکنند.
۲۰ خرداد روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.