محمد نیک پور روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: با توجه به اینکه استان قم بهعنوان چهارراه ارتباطی دام در سطح کشور محسوب میشود، شهروندان باید با رعایت اصول بهداشتی نسبت به جلوگیری از ابتلا به این بیماری اقدام های لازم را انجام دهند تا از ابتلا جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در سال ۱۹۴۵ در منطقه کریمه اوکراین و منطقه کنگو در قاره آفریقا شناسایی و تقریبا در تمام کشورهای جهان شایع شد.
وی ادامه داد: عامل این بیماری ویروس است که در مقابل حرارت و حالت اسیدی مقاومت کمی دارد و حتی در خون انسان هم به مدت نهایتا ۱۰ روز میتواند زنده بماند.
وی با بیان اینکه این بیماری از طریق گزش کنه آلوده و یا تماس مستقیم با مخاط دام آلوده منتقل میشود، گفت: مصرف گوشت و بهویژه جگر خام و نیمپز از دیگر راههای انتقال است و بلافاصله باعث انتقال ویروس به فرد و بیماری در وی میشود.
وی با اشاره به اینکه ممکن است کنههای آلوده توسط پرندگان مهاجر نیز منتقل شوند، خاطرنشان کرد: برخی قصابها پس از ذبح دام چاقو را در بین دندان میگذارند که این مساله نیز بهسرعت باعث انتقال ویروس میشود.
وی با بیان اینکه پس از ورود ویروس به بدن ۳ تا ۱۲ روز طول میکشد تا علائم بیماری در فرد بروز کند، افزود: ورود ویروس تب کریمه کنگو به بدن علائمی شبیه آنفلوانزا مانند تب، بدندرد، درد عضلانی، گلودرد، لرز، درد شکم، اسهال، استفراغ، تهوع و پرخونی مخاط چشم در فرد ایجاد میکند.
به گفته وی، اسهال، افت پلاکت، خونریزی ارگانهای حیاتی و نارسایی ریه از جمله دلایل مرگ در افراد مبتلا به ویروس تب کریمه کنگو میباشد.
وی با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی، بیان کرد: گوشت قرمز باید به مدت ۲۴ ساعت در دمای فریزر نگهداری شود، هنگام قطعهقطعه کردن گوشت از عینک و دستکش استفاده شود و نسبت به گزش کنه مراقبت کنیم.