به گزارش ایرنا از انجمن دفاع از قربانیان تروریسم، مراسم تقدیر از برترین های اولین جشنواره نقاشی «حقوق بشر در سایه» با حضور اساتید و داوران نقاشی، هنرمندان و خانواده های قربانیان ترور برگزار گردید.
دبیر «کانون هنر برای حقیقت» در این مراسم اظهار کرد: زبان هنر زبانی است که نیازی به ترجمه نداشته و جهانشمول است و می توانیم با استفاده از هنر قدمی اساسی در دفاع از حقوق قربانیانی برداریم که صدای آنها شنیده نمی شود.
حسین آقایی پور ادامه داد: اولین جشنواره «حقوق بشر در سایه» به همت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و کانون هنر برای حقیقت در آذرماه ۱۴۰۰ با هدف به کارگیری ابزار هنر در دفاع از حقیقت و حقوق قربانیان ترور آغاز به کار کرد.
وی گفت: این جشنواره با استقبال هنرمندان مواجه شده و با توجه به اختصاصی بودن موضوع، ۸۰ اثر از میان چند صد اثر ارسالی انتخاب و از آن میان ۱۸ اثر به مرحله نهایی راه یافته و نفرات برگزیده در اسفند ماه ۱۴۰۰ توسط داوران انتخاب شدند.
دبیر جشنواره نقاشی «حقوق بشر در سایه» افزود: آثار برتر این جشنواره پیرامون قربانیان جنایات منافقین، داعش و عربستان سعودی بوده و ما قصد داریم نمایشگاه های گروهی از آثار منتخب برگزیده را در شهرهای کشور و عرصه بین المللی برگزار کنیم که اولین مورد آن در تیرماه ۱۴۰۱ و در شهر رشت خواهد بود.
در ادامه مراسم، هنگامه پورمحمد گسکری، استاد دانشگاه و یکی از داوران جشنواره در خصوص کم و کیف داوری آثار بیان داشت: هنر منجر به آفرینش آثار ارزشمندی شده و می تواند در راه دفاع از حقیقت به کار گرفته شود.
وی ادامه داد: داوری آثار بر اساس ارتباط با موضوع جشنواره و همچنین قدرت تکنیکی آثار ارسالی انجام شده و با توجه به آنکه این اقدام برای اولین بار صورت گرفته مطمئنا در دوره های بعدی با توفیقات بیشتری همراه خواهد بود.
در بخش دیگری از نشست، یعقوب استیلاف، همسر شهیده انیس نوری، عنوان داشت: از آقای آقایی پور که نقاشی «غروب در غروب» را پیرامون شهیده انیس نوری خلق کرده اند تشکر ویژه دارم.
وی ادامه داد: نقاشی حاضر دقیقا مشابه اتفاقی است که در آن روز شوم افتاد و این امر نشان دهنده هنر نقاشی ایشان می باشد. تابلوی «غروب در غروب» اولین اثر در حوزه استفاده از زبان نقاشی در بیان مظلومیت شهدا و به نوعی دفاع از حقوق قربانیان ترور می باشد.
در ادامه مراسم، خانواده های شهدای ترور نظرات خود را در خصوص جشنواره ابراز داشتند.
الهام جلیزاوی، فرزند شهید جلال جلیزاوی، از شهدای جنایت منافقین، در بخشی از نشست با بیان روایت شهادت پدر گرامی اش عنوان داشت: این آثار هنری تسکینی بر الام خانواده های قربانیان بوده و می تواند موجب بروز زمینه هایی در جهت احقاق حقوق آن ها در عرصه های بین المللی شده و با روشنگری خود، افکار عمومی را تحت تاثیر قرار بدهند.
وی ادامه داد، این راه هنری نیز راهی نو بوده که به ابتکار انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و کانون هنر برای حقیقت شروع شده و اقدامی موثر بوده، و می تواند ما را زودتر به عدالت و حقیقت برساند. از تمامی هنرمندان متعهد و کسانی که در این زمینه آمده و به این جریان دفاع از حقوق قربانیان تروریسم و از جمله آن ها پدر بنده، یاری رسانده اند، تشکر ویژه دارم.
در بخش دیگری از نشست، مریم مسعودی، دختر شهید زین العابدین مسعودی، از شهدای جنایت منافقین، عنوان داشت: چنین اقداماتی می تواند مظلومیت افراد بیگناه را به جهانیان نشان دهد و از طریق هنر می توانیم از پایمال شدن خون شهدای مظلوم ترور جلوگیری نمائیم.
در ادامه نیز محمد حسین سبزعلی زاده، فرزند شهید مازیار سبزعلی زاده، از شهدای جنایت داعش، در سخنانی با تشکر از برگزارکنندگان جشنواره عنوان داشت، با این اقدامات می توانیم تلخی ایجاد شده در خانواده قربانیان ترور را کاهش داده و گوشه ای از درد و رنج آنها را به تصویر بکشیم چرا که صدای بسیاری از آنها شنیده نمی شود و با این قبیل اقدامات می توانیم در جهت دفاع از آنها حرکت نمائیم.
در ادامه نیز برادر شهید انیس نوری خواستار برگزاری نمایشگاه نقاشی از این آثار در عرصه بین المللی شد.
در انتهای مراسم از هنرمندان برگزیده جشنواره، با اهدای لوح سپاس و جوایز نقدی تقدیر به عمل آمد.
اولین جشنواره «حقوق بشر در سایه» که به همت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و با همکاری کانون هنر برای حقیقت، انجمن سفیران صلح و دوستی، فرهنگسرای ملل و مرکز دانش پژوهان بنیاد شهید برگزار گردید، با هدف به کارگیری ظرفیت های هنر در دفاع از حقوق قربانیان ترور آغاز به کار نموده و با گسترش فعالیت های خود، به دنبال برگزاری نمایشگاه های گروهی در شهرهای کشور و عرصه بین المللی خواهد بود.