قم ـ ایرنا ـ استاندار قم، با تاکید بر انجام کار جهادی گفت: نیازمند ورود جهادی‌تر و عملیاتی‌تر در کارها هستیم که جهادی‌تر به معنای اجرای قانون؛ با تلاش و حضور بیشتر، پیگیری جدی‌تر و رفع موانع است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمدتقی شاهچراغی عصر شنبه در جلسه کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه‌گذاری در سالن کرامت استانداری؛ با بیان اینکه قم استانی مهاجرپذیر است؛ اظهار داشت: مردم این حق را به گردن ما دارند که امور مرتبط به آن‌ها را با جدیت پیگیری کنیم. 

وی با تاکید بر ایجاد اشتغالزایی پایدار گفت: درباره آمار ایجاد اشتغالزایی توسط ادارات و نهادها در سطح استان یک پایش صورت بگیرد و اگر لازم است، اداراتی که می‌توانند، سهم اشتغالزایی خود را در این زمینه افزایش دهند.

استاندار قم همچنین بر توجه به مشاغل کوچک و خانگی و اشتغالزایی در روستاها تاکید و خاطرنشان کرد: لازم است که نظام بانکی نیز سرعت بیشتری به فعالیت‌های خود بدهد.

همچنین وحید وزیری راد مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم؛ با تشریح فعالیت های انجام شده توسط این اداره کل در زمینه پرداخت تسهیلات و ایجاد اشتغالزایی در سطح استان توضیحاتی را ارایه داد.

بر اساس این گزارش؛ موضوع هایی مانند فعالیت های انجام شده درباره قم به عنوان شهر ملی انگشتر و مکان‌یابی ساخت و راه‌اندازی مرکز سنگ های قیمتی و نیمه‌قیمتی در این جلسه مطرح شد و تعدادی از مدیران و کارشناسان دیدگاه ها و پیشنهادهای خود را در این زمینه بیان کردند.   

۴۷ میلیارد تومان سهم مشاغل خانگی در سال جاری بوده است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قم درحاشیه این جلسه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: در سال جاری ۴۷ میلیارد تومان سهم مشاغل خانگی بوده که حدود ۳۰ میلیارد تومان آن جذب شده است.

محسن امیدیان ادامه داد: حدود ۱۷ میلیارد تومان این اعتبار برای کسانی که حایز شرایط دریافت تسهیلات مشاغل خانگی هستند؛ قابل پرداخت است. 

وی با اشاره به اینکه «قم» به عنوان شهر ملی انگشتر اعلام شده است، گفت: با توجه فعالیت هایی که در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام شده؛ فرصت بسیار خوبی برای اشتغال در مشاغل خانگی ایجاد شده است.   

وی گفت: با توجه به تناسب رشته های گوناگون که بیش از ۳۵۰ رشته است و این رشته ها با توجه به نیاز روز تغییر می کنند، به این رشته ها از ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به صورت مستقل و برای پشتیبان‌ها و کسانی که توده ها و مشاغل خانگی را حمایت می کنند تا ۲ میلیارد تومان قابل افزایش است. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قم اضافه کرد: استان قم در صنایع دستی در رشته هایی همچون انگشتر، چوب و سنگ و انواع رشته های خیاطی جذب خوبی را در مشاغل خانگی دارد.

وی در رابطه با رشد مشاغل خانگی در استان گفت: نسبت به سال ۱۳۹۹ منابع ما ۹.۵ برابر شده و بیشتر این وام ها هفت ساله (۲ سال مدت تنفس و پنج سال بازپرداخت) با سود چهار درصد است که دولت سیزدهم گام های موثری را در این زمینه برداشته است.    

امیدیان خاطرنشان کرد: از مهرماه سال گذشته تاکنون یکهزار و ۲۶۷ نفر در مجموع توانسته اند تسهیلات خانگی دریافت کنند و همچنان پرداخت این تسهیلات ادامه دارد.