به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، حمید طریفی حسینی امروز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران درباره برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان و پیش دبستان اظهار کرد: هدفگذاری امسال برای طرح سلامت جسمانی رسیدن به حد ۱۰۰ درصد دانش آموزان است.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه انجام فرآیند سنجش تا انتهای شهریور فعال است، افزود: پایگاههای سنجش سلامت جسمانی از ساعت ۸ صبح تا یک ظهر پذیرای خانوادهها هستند، بنابراین با اطلاع رسانی صحیح، فرآیند سنجش تا انتهای شهریور خاتمه مییابد.
وی این را هم گفت که فرآیند مربوط به جهش تحصیلی از ۲۰ خرداد تا ۲۰ مردادماه انجام میشود.
طریفی حسینی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۰ هزار نفر متقاضی جهش بودند که از این تعداد ۳۰ درصد حائز شرایط شدند و از مرحله اولیه گذر کرده و وارد مراحل تخصصی سنجش هوش شوند.
وی ادامه داد: سنجش سلامت برای پنج درصد دانش آموزان مناطق محروم به صورت رایگان، برای ۱۰ درصد نیم بها و برای تمام دانش آموزان عشایری رایگان است. همچنین سنجش برای ۶۰ هزار دانش آموز اتباع به صورت رایگان خواهد بود.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره پارامترهای سنجش اظهار کرد: همان آیتم های گذشته دنبال میشود، غربالگری بینایی، شنوایی، بیماریهای پوست و مو، بهداشت دهان و دندان و آمادگی تحصیلی و هوشی و غربالگری تخصصی اوتیسم از این جمله است.
طریفی حسینی یادآور شد: آمادگی تحصیلی بخشهای مختلفی دارد که شایستگیهای حرکتی هم بخشی از آن است و بخشی از متغیرهای آزمون اختلالات یادگیری را هم میتوانیم ردیابی کنیم.
وی با بیان اینکه فرایند سنجش امروز به صورت نمادین افتتاح شد، گفت: ارجاع به پایگاهها و ثبت نام توسط مدیران آغاز شده و سامانه نوبت دهی ما از امروز برای مدیران مدارس فعال است.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: از اول تیرماه تمام پایگاههای ما فعال میشود و مردم میتوانند به این پایگاهها مراجعه کنند. از والدین میخواهیم که در همان روزهای ابتدایی به مدارس مراجعه کنند و این کار را به موقع انجام دهند.
طریفی حسینی خاطرنشان کرد: برآورد ما این است حدود ۳۰۰ هزار پیش دبستانی امسال سنجش را انجام دهند و هرچه این آمار بیشتر باشد با توجه به رویکردی که در پیشگیری و مداخلات بهنگام داریم برای ما بهتر است.
وی ادامه داد: آمار کلاس اولیها سال گذشته یک میلیون و ۵۵۰ هزار بود و ۱۵۰ هزار نفر هم پیش دبستانی بودند. برآورد ما برای سنجش کلاس اولی ها، حدود سال گذشته است.
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین عنوان کرد: از یک میلیون و ۶۷۰ نوآموز بدو ورود به دبستان، ۹۷ هزار نفر دیرآموز، ۷.۳ درصد چاقی شدید و معنادار، ۱.۹ درصد لاغری شدید و همچنین ۱.۱ درصد کوتاهی شدید تشخیص داده شدند.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه ۵۳۰ نوآموز اوتیسم از نوع آموزش پذیر تشخیص داده شدند، افزود: لکنت در طبقهبندی بخش عصبی است که یک گروه مستقل است و از سال گذشته به طرح سنجش اضافه شد که دانشآموزان دارای اختلالات گفتار است و در مراکز ویژه یادگیری آنها را میپذیریم و خدمات را ارائه میدهیم.
طریفی حسینی گفت: سال گذشته ۲۸۰ هزار نفر ارجاع تخصصی ارجاع شدند و ۹۷ هزار نفر دیرآموز تشخیص داده شدند، همچنین ۹ هزار و ۵۰۰ نفر تشخیص استثنایی و ۲ هزار و ۸۰۰ دانشآموز استثنایی در طرح تلفیقی و فراگیر تشخیص داده شدند.
وی با بیان اینکه نسبت فامیلی خانوادهها حدود ۲۰ درصد بود، یادآور شد: سطح سواد والدین به تفکیک مشخص شد که ۲.۵ درصد پدران و ۳.۱ درصد مادران در خوداظهاری، خود را بیسواد اعلام کردند و در اختیار نهضت سوادآموزی قرار گرفتند.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: پیش بینی ما این است که امسال حداقل ۳۰۰ هزار پیشدبستانی را تحت پوشش سنجش قرار دهیم؛ البته سال گذشته حدود یک میلیون و ۵۵۰ هزار نفر کلاس اولی داشتیم و ۱۵۰ هزار نفر پیشدبستانی بودند که امسال از همین آمار کم میشود.
وی افزود: پیش بینی ما سنجش نوآموزان بر اساس همان تعداد سال گذشته است، البته اگر تعداد دانشآموزان پیشدبستانی بیشتر شود، این رقم هم بیشتر میشود.
طریفی حسینی به مشکلات نیروی انسانی هم در سازمان اشاره کرد و افزود: افرادی در سازمان بودند که سالها بازنشسته شده بودند و همچنان فعالیت میکردند.
وی ادامه داد: ۸ هزار دانشآموز فارغالتحصیل استثنایی مشکل مدرک داشتند و از ۵ سال پیش نمیتوانستند مدارک خود را بگیرند.
ادامه دارد...