به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار هادی شیرزاد روز یکشنبه در سمینار آشنایی فعالان اقتصادی با وظایف و تعامل با پلیس بین الملل که در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد،افزود:پلیس بینالملل ایران جزو اولین کشورهایی در دنیا است که به اینترپل ملحق شده و حدود ۱۰۰ سال است که در آن عضویت داریم.
وی با بیان اینکه کار اصلی پلیس اینترپل، ایجاد هماهنگی و اطلاعرسانی بین پلیس در کشورهای مختلف برای شناسایی و دستگیری مجرمان است، اظهار داشت: سازمان اینترپل دارای ۱۹۵ عضو بوده و و مقر اصلی آن در لیون فرانسه مستقر است و سالانه ۲ اجلاس برگزار می کند.
سردار شیرزاد تصریح کرد: فعالیت های پلیس بینالملل در سه سطح تشکیل تعریف شده است که سطح نخست درخواست و صدور اعلان قرمز، سطح دوم بازداشت فردی است که سطح قرمز برای وی تعیین شده و سطح سوم استرداد این مجرم است.
رییس پلیس بینالملل فراجا تاکید کرد: سازمان اینترپل برای صدور اعلان قرمز اساسنامهای دارد که باید اقدامات فنی و کارشناسی صورت گیرد تا این درخواست صادر شود.
این مقام انتظامی با بیان اینکه عمدهترین کار پلیس بینالملل هر کشور درخواست اعلان قرمز برای یک مجرم است،اضافه کرد: اعلان قرمز یعنی اینکه توانستیم مجرم بودن یک فرد را به اینترپل اثبات کنیم.
سرداز شیرزاد گفت: مجرمان دارای اعلان قرمز همیشه تحت تعقیب پلیس اینترپل و از حقوق شهروندی کشورها محروم هستند .
پلیس اینترپل ایران امادگی برای دستگیری و استرداد متهمان بین المللی دارد
رییس پلیس بین الملل فراجا در ادامه از آمادگی اینترپل ایران برای دستگیری و استرداد متهمان بین المللی خبر داد و افزود : دیپلماسی انتظامی جزو مواردی است که به شدت دنبال آن هستیم تا از طریق ایجاد این فرصت منافع کشور را در حوزههای انتظامی تامین کنیم.
وی خاطر نشان کرد: سازمان اینترپل به صورت ۲۴ ساعته و در طول هفته فعال است و زمانی که بخواهیم یک متهم را تحت تعقیب بینالمللی قرار دهیم، اطلاعاتی را به سازمان اینترپل انتقال میدهیم و آن سازمان بر اساس مستندات ارائه شده، برای متهمان اعلان قرمز صادر میکند.
سردار شیرزاد ادامه داد: تعامل بین تجار و فعالان اقتصادی با پلیس اینترپل موجب کاهش کلاهبرداری خواهد شد.
این مسوول انتظامی گفت: در حوزه تجارت، پروژههای متنوعی برای فعالیت اینترپل میتواند وجود داشته باشد از جمله رمزارز، ارز، بانکداری؛ با این حال هنوز در زمینه اقتصادی ورود نکردهایم اما می توان با در اختیار داشتن اطلاعات کافی، پروژههای تجاری برای مقابله با تخلفات احتمالی این حوزه را پیشبینی کرد.
وی به فعالان اقتصادی و تجار توصیه کرد ارتباط با اینترپل را حفظ کرده و شرایط تجاری و حقوقی طرفها را بررسی و استعلام کنند.
سردار شیرزاد افزود: خوشبختانه سال گذشته ۱۱ نفر از فعالان تجاری کشور که دچار مشکل اعلان جرم بودند، با پیگیری های انجام شده مشکل شان مرتفع شد.
وی از راه اندازی دفتر منطقه ای پلیس اینترپل در قزوین در اینده نزدیک خبر داد و گفت: با تامین زمین مناسب به زودی این دفتر راه اندازی خواهد شد.
در ادامه این نشست فعالان اقتصادی حاضر در جلسه سوالات خود را پیرامون مسایل و مشکلات در عرصه بین الملل را بیان کردند.