کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی خط مقدم مبارزه با مواد مخدر دنیا است، گفت: تقدیم سه هزار و ۷۰۰ شهید و بیش از ۱۲ هزار جانباز نشان از عزم و اراده جمهوری اسلامی در مبارزه با مواد مخدر است.

«بهمن امیری‌مقدم» روز یکشنبه در آیین اختتامیه اولین جشنواره " مرا دریاب " با شعار " نه به اعتیاد "  که به همت معاونت اجتماعی سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه در مجتمع فرهنگی بعثت برگزار شد، افزود: کثیف ترین و پرسودترین تجارت دنیا، فروش مواد مخدر است که بیش از ۲۰۰ کشور دنیا درگیر این معضل است و امروز جمهوری اسلامی خط مقدم مبارزه با این معضل اجتماعی است.

فرهنگ "نه به اعتیاد" باید در لایه‌های مختلف اجتماع نهادینه شود

استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به اینکه وجود یک فرد معتاد در یک خانواده وضعیت و میل به زندگی در خانواده را از بین می‌برد، گفت: فرد معتاد برای تامین مواد مخدر و دستیابی به لذت های آنی به زندگی خودش هم رحم نمی کند لذا همه ما باید دست به دست هم داده و برای پیشگیری از ابتلا جوانان به مواد مخدر تلاش کنیم.

وی استفاده از مواد مخدر صنعتی و دفعات تکرار بالای آن را منجر به آسیب‌های جدی به مغز دانست و افزود: دستگاه‌ها و ستادهای مبارزه با مواد مخدر کشور سعی می‌کنند از مصرف مواد مخدر صنعتی توسط معتادان جلوگیری کنند و در همان مصرف کننده مواد مخدر سنتی باقی بمانند تا در انتها نسبت به ترک آن اقدام کنند اما فرد معتاد برای دستیابی به اوج لذت از مواد مخدر صنعتی به کرات استفاده می‌کند که خسارت های جبران ناپذیری دارد.

امیری مقدم با اشاره به اینکه تمام تلاش آمریکا و کشورهای غربی برای نهادینه کردن استفاده از مواد مخدر در کشورهای مسلمان است، اظهار کرد: آمریکا بعد از ورود به افغانستان سطح زیر کشت تولید مواد مخدر را جهت تجارت و آلوده کردن منطقه بالا برد که در نتیجه آن افزایش چندین برابری تولید مواد مخدر در افغانستان نسبت به قبل از حضور آمریکا است.

استاندار کرمانشاه بر  توسعه فرهنگ " نه به اعتیاد " در لایه های مختلف اجتماعی مانند مدارس، دانشگاه ها و اماکن ورزشی تاکید کرد و گفت: متاسفانه کرمانشاه استان مصرف کننده مواد مخدر است و تمام تلاش دولت بر این است که با توزیع کنندگان و پخش کنندگان مواد مخدر به شدت برخورد کند و دستیابی به این مهم نیازمند همبستگی و تلاش برای مقابله با این معضل اجتماعی است.

امیری مقدم نقش سپاه و بسیج را در مقابله با این معضل بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: هنر ما باید این باشد که بچه های سر چهارراه ها و کودکان کار را در کانون ها و مساجد گرد هم آوریم و آنها را از معضلاتی چون اعتیاد دور نگه داریم لذا پایگاه های مقاومت بسیج باید جوانان را با برنامه های ورزشی و مراکز رفاهی و تفریحی درگیر کنند و همچنین اداره کل ورزش و جوانان باید امکان ورزش را برای جوانان فراهم کند تا از درگیر شدن با چنین معضلاتی به دور باشند.

اعتیاد تعادل جامعه و خانواده را بهم می‌زند

جانشین فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه هم در این مراسم با اشاره به اینکه جامعه نیاز به تعادل دارد و این تعادل توسط اعضای جامعه ایجاد می‌شود، گفت: متاسفانه امروز آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد مخاطراتی را برای جوامع ایجاد کرده و تعادل ایده‌آل را در جوامع به هم زده لذا جمعیت فعالی که باید در خدمت کشور باشند، کارایی و اثربخشی لازم را ندارند و سربار جامعه شدند.

سردار «مسعود قنبری» اعتیاد، طلاق، سرقت، حاشیه نشینی، خودکشی و زباله گردی را موجب برهم خوردن تعادل جامعه دانست و افزود: برخی افراد به جای اینکه تکنولوژی را در خدمت بشریت به کار بگیرند سعی می کنند برای کسب سود، وسعت مواد مخدر را گسترش دهند تا پول بیشتری جمع کرده و نابودی و گرفتاری جوانان و خانواده ها برایشان مهم نیست.

وی آگاه سازی، فرهنگ سازی، ایجاد زیرساخت های اوقات فراغت و توسعه مکان های ورزشی را در پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر تاثیرگذار دانست و گفت: متاسفانه امروز برای پیشگیری از اعتیاد از رسانه ها و فضای مجازی استفاده کافی را نمی بریم لذا در حالیکه دشمن برای نابودی نیروی کار ما تلاشی مضاعف انجام می‌دهد، همه ما باید این معضل خانمان سوز را ریشه کن کنیم.

آنچنانکه دبیر اولین جشنواره مرا دریاب گفت: این جشنواره در دو بخش کودک و نوجوان و بزرگسال در پنج محور آینده ات را دریاب، مراقب فرزندت باش، حامی فرزند خود باشیم، دستم را بگیر و مرا رها کن طراحی شد که در این دوره ۸۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال و ۴۰۰ اثر در مسابقه شرکت داده شدند.

در انتهای این مراسم از ۳۸ برگزیده در بخشهایی مانند عکس هنری، نقاشی، کاریکاتور، موشن گرافی، شعر و فیلم کوتاه تجلیل شد.