به گزارش ایرنا، مهدی رمضانی روز یکشنبه در مراسم روز جهانی صنایع دستی و تجلیل از برگزیدگان ششمین دوره نشان ملی صنایع دستی در سنندج اظهار داشت: صنایع دستی کردستان آمیزه ای فرهنگ، اقتصاد و هنر است و مولفههای لازم برای معرفی یک هویت اصیل از ایران و ایرانی را در اختیار دارد.
وی افزود: دولت سیزدهم و شخص آقای استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان نیز در بخش فرهنگ و هنر دغدغه مند بوده و درصدد هستند سیاست گذاری دقیق و درستی را حوزه فرهنگ و هنر انجام دهند.
معاون استاندار کردستان گفت: امروز هنرمندان و صنعتگران استان مسایل و مشکلاتی را مطرح کردند که تلاش میکنیم از آنها حمایت همه جانبه کنیم و موانع را از سر آنها برداریم.
صنایع دستی کردستان زمینه ساز پیشرفت و توسعه کردستان است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان نیز در این مراسم گفت: بخش صنایع دستی می تواند باعث پیشرفت و توسعه استان شود به شرطی که هنرمندان این بخش حمایت شوند.
یعقوب گویلیان افزود: صنایع دستی یکی از بخش هایی است که با سرمایه کم می توان اشتغال و درآمد ایجاد کرد و بخشی از فشار اقتصادی را که بر روی دوش مردم و دولت است، برداشت.
وی با اشاره به اینکه کردستان در بخش صنایع دستی دارای ظرفیت های بسیاری است، اضافه کرد: امیدواریم این هنر و ظرفیت ها دیده شود و از هنرمندان این بخش حمایت های لازم صورت گیرد.
در پایان این مراسم از محمد صدیق اصلانی، کوردوان بوستان، نرگس محمدی، ثویبه محمدی، کیانوش شاویسی، سمیه فتاحی، حسام حیدری، میلاد پرویزی، سیران ساعدی، اشکان منصوری و رضا کیخسروی که در بخش های سازی سازی، گلیم، چرم، منصوعات چوبی و نازک کاری، چاقوسازی و هنرهای فلزی موفق به دریافت نشان ملی صنایع دستی شده بودند، تجلیل به عمل آمد.
رشتههای اصیل صنایع دستی کردستان که در حال حاضر فعال بوده و دارای برند ملی و یا بین المللی هستند شامل نازک کاری و هنرهای چوبی(خراطی)، گلیم سنندج و بیجار، سازسازی سنتی، زیورآلات سنتی، کلاش بافی، نساجی سنتی، شال بافی (مرخز بافی)، ارغوان بافی و گلیم بافی است.
مهمترین مراکز تولید صنایع دستی در کردستان به ترتیب شهرهای سنندج، مریوان، سروآباد، سقز و بانه و سپس بیجار، قروه، دیواندره و دهگلان است و متنوعترین و بیشترین رشتهها در شهر سنندج وجود دارد.
امروز همچنین نمایشگاه صنایع دستی به مناسبت هفته صنایع دستی، با حضور مسوولان و هنرمندان استان کردستان در خانه کُرد سنندج افتتاح شد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان در مراسم افتتاح این نمایشگاه اظهار داشت: برنامههای مختلفی برای گرامیداشت هفته صنایع دستی در کردستان در نظر گرفته شده که برپایی نمایشگاه صنایع دستی و تجلیل از هنرمندان برگزیده ششمین دوره نشان ملی صنایع دستی از جمله این برنامهها است.
فرهاد حامدی افزود: در نمایشگاه صنایع دستی از هنرمندان صنعتگر شاخص استان دعوت به عمل آمده و آثار این هنرمندان در بخشهای مختلف شامل نازک کاری و هنرهای چوبی، گلیم سنندج و بیجار، ساز سازی سنتی، زیورآلات سنتی، کلاش بافی، نساجی سنتی، ارغوان بافی و گلیم بافی به معرض نمایش عموم درآمده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی کردستان ادامه داد: در حال حاضر ۴۳ رشته صنایع دستی در استان کردستان فعال بوده که ۲۲ رشته آن بومی استان است.
وی با اشاره به اینکه پنج هزار و ۴۰۰ نفر در استان بیمه شده بخش صنایع دستی هستند، افزود: در حال حاضر ۲۲ هزار و ۸۰۰ نفر در استان دارای پروانه تولید انفرادی، کارت شناسایی و جواز تاسیس هستند اما در مجموع فعالان بخش صنایع دستی کردستان را بیش از ۴۵ هزار نفر تشکیل می دهند.
حامدی یادآور شد: برای تهیه آمار دقیق از فعالان بخش صنایع دستی کردستان نیازمند تهیه و تدوین اطلس صنایع دستی استان هستیم که تاکنون بخش هورامان و مناطق روستایی مریوان انجام شده است.
بیش از ۴۵ هزار هنرمند کردستانی در ۴۲ رشته مختلف صنایع دستی فعالیت میکنند که ۲۱ رشته آن بومی و خاص منطقه کردستان است.
هفته صنایع دستی در کشورمان از بیستم خردادماه مصادف با روز جهانی صنایع دستی آغاز شده و تا ۲۷ این ماه ادامه دارد.