به گزارش ایرنا، تحقیقات منتشر شده «مرکز پژوهش انرژی و هوای پاک» که در فنلاند واقع است، نشان می دهد که در جریان ۱۰۰ روز اول جنگ اوکراین ۶۱ درصد صادرات سوخت فسیلی روسیه به اتحادیه اروپا با ارزش ۶۰ میلیارد دلار بوده است.
بزرگترین واردکنندگان سوخت فسیلی از روسیه، چین با ۱۳.۲ میلیارد دلار، آلمان با ۱۲.۷ میلیارد دلار و ایتالیا ۸.۲ میلیارد دلار هستند.
درآمدهای سوخت فسیلی روسیه بیش از همه از فروش نفت خام (۴۸ میلیارد) و پس از آن خطوط لوله گاز، محصولات نفتی، گاز طبیعی مایع و زغال سنگ به دست میآید.
حتی در حالی که صادرات روسیه در ماه مه کاهش یافت و کشورها و شرکتها از دریافت سوخت به دلیل حمله به اوکراین اجتناب کردند، افزایش جهانی قیمت سوختهای فسیلی همچنان به نفع خزانه کرملین است و درآمدهای صادراتی به بالاترین حد خود رسانده است.
بر اساس گزارش این مرکز واقع در فنلاند، میانگین قیمت های صادراتی روسیه حدود ۶۰ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است.
این گزارش افزود: برخی از کشورها از جمله چین، هند، امارات متحده عربی و فرانسه خرید خود از مسکو را افزایش داده اند.
لوری میلیویرتا تحلیلگر این مرکز تحقیقاتی گفت: از آنجایی که اتحادیه اروپا در حال بررسی تحریمهای سختتر علیه روسیه است، فرانسه واردات خود را افزایش داده تا به بزرگترین خریدار گاز مایع طبیعی در جهان تبدیل شود.
میلیویرتا افزود، از آنجایی که بیشتر اینها خریدهای لحظه ای هستند و نه قراردادهای بلندمدت، فرانسه آگاهانه تصمیم می گیرد از انرژی روسیه در پی تهاجم مسکو به اوکراین استفاده کند.
در اوایل ماه جاری میلادی، اتحادیه اروپا موافقت کرد که بیشتر واردات نفت روسیه را که این قاره به شدت به آن وابسته است، متوقف کند. اگرچه این بلوک در نظر دارد تا دو سوم مبادلات گازی را در سال جاری کاهش دهد، اما در حال حاضر تحریمی وجود ندارد.