علی احمدی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، تب کریمه کنگو را بیماری مشترک انسان و دام ذکر کرد و گفت: همه افراد جامعه احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو را دارند اما دامداران، دامپزشکان، کارکنان دامپزشکی، قصابان و کارکنان کشتارگاه، پزشکان، پرستاران، بهیاران و کارکنان رستورانها و کبابیها گروههای پرخطر به شمار میروند.
وی با اشاره به علائم بالینی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان، تصریح کرد: سردرد شدید، تب، ضعف شدید، لرز، درد عضلانی، حالت تهوع، استفراغ، گلودرد، اسهال، درد شکم و بیاشتهایی، تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه و پرخونی حلق از جمله این علائم به شمار میرود.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه میزان مرگ و میر در تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بین ۲۰ تا ۳۵ درصد متغیر است، تصریح کرد: افراد مبتلا ممکن است به دلیل از دست دادن خون، خونریزی مغزی و کمبود مایعات به دلیل اسهال دچار مرگ شوند.
احمدی به راههای انتقال این بیماری اشاره کرد و با بیان اینکه تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه آلوده، تماس مستقیم با لاشه گوشت و خون و ترشحات و بافتهای آلوده منتقل می شود، گفت که با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنهها باید اقدامات پیشگیرانه در این خصوص رعایت شود.
وی خاطرنشان کرد: خودداری از خرید گوشت بدوم مهر دامپزشکی، خودداری از ذبح دام در منزل، استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت و دل و جگر، تعویض لباس پس از تماس با دام و سمپاشی علیه کنه در مناطق روستایی از راههای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.