به گزارش بامداد سهشنبه ایرنا از الجزیره، اوبرادور در اظهاراتی غیر مستقیم در مورد سیاست ناتو در ارسال سلاح و پول به اوکراین، گفت: سیاست کنونی کشورهای متحد مانند این است که بگوییم ما به شما سلاح میدهیم و شما جسد تحویل دهید. این سیاست غیر اخلاقی است.
وی ادامه داد: خیلی آسان است که بگوییم ما این مقدار کمک مالی به شما میدهیم. آیا نمیشد از جنگ اوکراین جلوگیری کرد؟ البته امکان جلوگیری از این جنگ وجود داشت.
اظهارات رئیس جمهور مکزیک آخرین نمونه از موضع مبهم حزب وی در مورد جنگ اوکراین است.
مکزیک در سازمان ملل متحد به محکومیت حمله روسیه به اوکراین رای داده است اما از اعمال تحریمها علیه مسکو خودداری کرده است.
به گزارش ایرنا، رئیسجمهور مکزیک ماه گذشته اعلام کرده بود که این کشور برنامهای برای تحریم روسیه به دلیل تهاجم آن به اوکراین ندارد.
با این حال آمریکا ابراز امیدواری کرده است مکزیک از طریق تحریمها به تحمیل هزینهها علیه روسیه در مورد تهاجم این کشور به اوکراین بپیوندد.
موضعگیریهای متفاوت کشورها در جغرافیای متنوع آمریکای لاتین در حمایت و محکومیت روسیه بیانگر این واقعیت است که واشنگتن از اعمال هژمونی بر این منطقه فاصله زیادی گرفته است.
تارنمای شبکه تلویزیونی تلهسور در گزارشی نوشت: هیچ کشوری در آمریکای لاتین بدون قید و شرط خود را با مواضع روسیه در مورد عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین همسو نکرد و واکنشها از سوی کشورهایی چون ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه تا مکزیک و کلمبیا و شیلی و برزیل بیانگر دفاع این منطقه به صورت کلی از حقوق بینالملل، منشور سازمان ملل، تفاهم دیپلماتیک از طریق راههای مسالمتآمیز و همچنین مذاکرات موثر در راستای تضمین امنیت، حاکمیت و صلح و ثبات منطقهای و بینالمللی بوده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.