به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، معاون نخست وزیر روسیه با بیان اینکه ارائه تسلیحات غرب به اوکراین تنها منجر به تشدید درگیریها خواهد شد، افزود: تسلیحاتی مانند موشکهای جاولین و سیستمهای توپخانه بر روند عملیات نظامی روسیه تاثیری نخواهد گذاشت.
بوریسوف ادامه داد: این سلاحها به سختی میتوانند نقش تعیین کنندهای داشته باشند و بر این درگیری نظامی تأثیر بگذارند. این تسلیحات تنها وضعیت را بدتر کرده و درگیری را طولانیتر میکنند و من فکر میکنم که تنها اوکراینیها بازنده این وضعیت هستند.
به گزارش ایرنا، پیش از این واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت که ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین از سوی غرب موجب تشدید درگیری در کییف خواهد شد.
سفیر روسیه که با شبکه انگلیسی بیبیسی مصاحبه کرده است، افزود: ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین نشانه تشدید درگیری است و ممکن است روسیه را مجبور کند نیروهای اوکراینی را به جایی که نتوانند به قلمرو روسیه دسترسی داشته باشند، منتقل کند.
به گفته او ارائه این تسلیحات به اوکراین ثابت میکند که غرب یک جنگ نیابتی علیه روسیه در اوکراین به راه انداخته است.
پیشتر آمریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی توپخانه دوربرد به اوکراین ارسال کردند. علاوه بر این واشنگتن و لندن اعلام کردهاند که قصد دارند سامانههای چندگانه موشکی به اوکراین ارسال کنند.
وزارت خارجه روسیه هم پیشتر به غرب هشدار داد که حملات سایبری علیه زیرساختهای این کشور خطر رویارویی مستقیم نظامی را به دنبال دارد.
از زمان حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، پایگاههای اینترنتی بسیاری از شرکتهای دولتی و سازمانهای خبری در این کشور مورد حمله سایبری قرار گرفتهاند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ اوکراین اکنون وارد چهارمین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه، ارسال تسلیحات به اوکراین و بروز تبعات تازه آن در زمینههای سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی همچنان ادامه دارد.