اردبیل - ایرنا - فرماندار اردبیل گفت: اقدامات خوبی برای بازگشایی حریم بقعه شیخ صفی صورت گرفته که بزودی در حال نهایی شدن است.

سیدمحمد اعتماد روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بازگشایی و ساماندهی محوطه مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از خواسته‌های اصلی مردم بوده که در این زمینه اقدامات خوبی از سوی میراث فرهنگی استان انجام شده است

وی اظهار کرد: این مجموعه که یکی از آثار ثبت جهانی کشور است، به عنوان نگین آثار تاریخی استان نیازمند اقداماتی نظیر بازگشایی حریم بود که با پیگیری‌های لازم محقق شد.

اعتماد حضور گردشگران در این محوطه را یادآور شد و افزود: سالانه ده‌ها هزار گردشگر داخلی و خارجی از بقعه شیخ صفی بازدید می‌کنند و ضروری است این مکان که از نقاط گردشگری جذاب و دلنشین استان است بخوبی به گردشگران معرفی شود.

فرماندار اردبیل با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در مجموعه جهانی بقعه شیخ صفی افزود: نمایشگاه صنایع دستی به مناسبت روز صنایع دستی در بقعه شیخ صفی راه‌اندازی شده که تا اواخر تابستان در این مکان دایر خواهد بود.

اعتماد گفت: این نمایشگاه در جهت حمایت از تولید کنندگان صنایع دستی در شهرستان اردبیل راه‌اندازی شده تا هنرمندان صنایع دستی بتوانند محصولات خود را به بازدیدکنندگان عرضه کنند.

بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی در سال ۱۳۸۹ به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسیده است. این مجموعه از مهم‌ترین آثار تاریخی شهر اردبیل و از بناهای کم‌نظیر تاریخی ایران است که از لحاظ معماری و کاشی‌کاری از شاهکارهای سده هشتم هجری قمری و سال‌های پس از آن به شمار می‌رود.

این بنا پس از وفات شیخ به سال ۷۳۵ هجری قمری به وسیله فرزند وی صدرالدین موسی پایه گذاری شد و شاه عباس بناهای مهمی به این مجموعه افزود و اصلاحاتی در آن انجام داد.

اسلاف شاهان صفوی و همچنین شاه اسماعیل اول بنیانگذار این سلسله در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شده‌اند و به همین علت، این اثر تاریخی رابطه‌ای مستقیم با سلسله صفوی دارد.

مجموعه کنونی بقعه شیخ صفی شامل بیرون بقعه(عالی قاپو)، سر در، حیاط بزرگ، رواق، مقبره شیخ صفی الدین، حرم خانه، مقبره شاه اسماعیل، چینی‌خانه (که دارای گچ بری‌های زیبا و چند درِ چوبی و نقره ای نفیس است)، مسجد جنت سرا، خانقاه، چراغ خانه، چله خانه و شهیدگاه است.