به گزارش ایرنا، حسن بیک محمدلو روز سه شنبه در حاشیه برگزاری دوازدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریانوردی اظهار داشت: این افزایش در راستای تحقق اهداف جمهوری اسلامی در سواحل شمال و جنوب کشور به منظور سوق دادن رشد جمعیت و صنعت در سواحل کشور زیر نظر شورایعالی توسعه سواحل مکران، شورایعالی توسعه دریایی محقق می شود.
وی با بیان اینکه تحقق این هدف نیازمند همکاری های چند جانبه به دستگاه های مختلف است افزود: سازمان بنادر و دریانوردی به نمایندگی از وزارت راه و شهرسازی، شیلات و صنایع دریایی به نمایندگی از وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی از جمله دستگاه های همکار برای رسیدن به افزایش ۲ برابری سهم دریا در اقتصاد کشور است.
سواحل ایران آماده جذب سرمایه های داخلی و خارجی است
بیک محمدلو با بیان اینکه برای رسیدن به هدف علاوه بر همکاری مشترک دستگاه ها نیازمند حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در سواحل کشور به ویژه خلیج فارس و دریای عمان هستیم افزود: سازمان بنادر و دریا نوردی در این زمینه از حضور تمام سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی استقبال می کند.
وی با اشاره به اینکه قرارداد موقت ایران با کشور هند در بندرچابهار اظهار داشت: هم اکنون در حال رفع مشکلات حقوقی این قرارداد هستیم تا پس از آن به قراردادی دائمی تبدیل شود.
معاون برنامهریزی، توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: همچنین در قالب سند همکاری مشترک ۲۵ ساله ایران و چین و سایر قراردادهای بین المللی در این بندر استفاده می شود اما این به منزله کنار گذاشتن هند نیست بلکه استفاده از تمام ظرفیت های این منطقه است.
وی در خصوص طرح آزادسازی سواحل نیز گفت: پس از دستور رییس جمهور اتفاقات قابل توجهی در این راستا انجام شده و انتظار می رود هرچه سریع تر اراضی آزاد سازی شده برای استفاده مردم مورد بهره برداری قرار بگیرد.
دوازدهمین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی با حضور حدود ۱۰۰ شرکت فعال در این عرصه عصر دوشنبه ۲۳ خرداد در نمایشگاه بین المللی جزیره کیش گشایش یافت.
این نمایشگاه تا ۲۶ دایر بوده و با حمایت، سازمان بنادر ودریانوردی، سازمان منطقه آزاد کیش، شورای عالی دریایی کشور و انجمن مهندسی دریایی ایران و با حضور فعالان داخلی و بینالمللی صنعت دریایی در فضایی به وسعت ۱۸ هزارمترمربع در حال برگزاری است.
فراهم شدن زمینه های رشد و توسعه اقتصاد دریا محور، رونق کسب و کارهای صنعت دریایی در زمینههای کشتیرانی، طراحی، کشتی سازی، بنادر، شیلات، دریانوردی، محیط زیست، گردشگری، فراساحل و توسعه سواحل مکران در جنوب کشور از دیگر اهداف برپایی این نمایشگاه است.
سالانه حدود ۵۰ هزار کشتی بزرگ اقیانوس پیما در خلیج فارس و دریای عمان تردد می کنند و جمهوری اسلامی ایران در شمال این آب های بین المللی، یکی از مناطق مستعد برای توسعه صنعت دریایی است.
ایران با بیش از پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر مرز آبی در شمال وجنوب یکی از کشورهای دریایی جهان محسوب می شود و افزایش سرمایه گذاری ها در صنعت دریایی کشور در توسعه و رشد اقتصاد دریا محور کشور نقش مهمی ایفا می کند.