به گزارش ایرنا ، رضا قاسمیان روز سهشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان اظهار کرد: کتابخانهها سهم بسزایی در توسعه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه و نیز پیشرفت فرهنگ، آموزش و غنی کردن اوقات فراغت دارند.
وی کتابخانهها را مرجع فرهنگی برای همه اقشار بویژه برای جویندگان دانش دانست و افزود: افزایش تمرکز، توسعه تفکر نقاد، تقویت تواناییهای نوشتاری و آشنایی با تاریخ و سرگذشت نسل های گذشته از فواید کتاب و کتابخوانی است.
وی گفت: جامعهای فرهیخته محسوب میشود که شهروندان آن به کتاب و کتابخوانی اهمیت دهند و آن را جزو اولویتهای خود قرار دهند، چراکه پیشرفت یک جامعه در سایه کتابخانهها و منظومههای آموزشی ، پرورشی و فرهنگی است.
قاسمیان خاطرنشان کرد: کتابخانهها در جامعهای که دانش و وسایل ارتباطی آن در حال پیچیده شدن است باید نقش وسیعتری ایفا کنند و با بکارگیری فناوریهای پیشرفته وظیفه اطلاعرسانی و اشاعه اطلاعات را به بهترین و سریعترین نحو انجام دهند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل ادامه داد: مهمترین نهادی که در هر کشور موظف است به نیازهای فرهنگی و اطلاعاتی همه اقشار جامعه پاسخ دهد، کتابخانه است و حضور کتابخانه در جامعه یک مرجع فرهنگی برای همه اقشار بویژه جویندگان دانش محسوب میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل نیز در این جلسه از تلاش برای ترویج کتاب و کتابخوانی و اجرای برنامههای فرهنگی کتاب محور و همچنین توسعه بسترهای سختافزاری و نرمافزاری کتابخانههای عمومی استان خبرداد.
پروانه رضاقلیزاده برگزاری برنامههای فرهنگی، آموزشی، نشستهای ترویجی کتاب و کتابخوانی را در کنار ارائه خدمات کتابخانهای از اقدامات مهم فرهنگی کتابخانههای عمومی دانست.
وی افزود: تمامی کتابخانههای عمومی با محوریت کتاب و متناسب با ایام و اعیاد ملی و مذهبی و مناسبتهای مختلف به صورت مستمر برنامههای فرهنگی و کتابخوانی را اجرا میکنند و جشنواره سراسری کتابخوانی رضوی با موضوعات مربوط به سیره زندگانی ائمه معصومین بویژه امام رضا (ع) از مهمترین رویدادهای فرهنگی در کتابخانههای عمومی است که همه ساله با مشارکت قشرهای مختلف بویژه کودکان و نوجوانان برگزار میشود.
وی توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات و ابنیه فرهنگی را از دیگر اولویتهای موجود در کتابخانههای عمومی دانست و افزود: در حوزه بروز رسانی تجهیزات کتابخانهای اقدامات قابل توجهی طی سالهای اخیر صورت گرفته و برای تکمیل و راهاندازی پروژههای راکد مانده کتابخانهای در بودجه سال جاری اعتبارات مناسبی اخذ شده است.
وی پروژه سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی اردبیل، کتابخانه روستایی دولت آباد نمین، کتابخانه شهر جدید قصابه مشگینشهر، کتابخانه مرکزی خلخال و کتابخانه خیّرساز روستای ورگه سران سرعین را از پروژههای در دست احداث ذکر کرد.
وی افزود: اعتبارات موردنیاز برای تکمیل و بهرهبرداری از این پروژهها مصوب شده و در تلاش هستیم پروژه سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی اردبیل و کتابخانه خیّرساز روستای ورگه سران را تا پایان سال تکمیل کنیم.
در حال حاضر تعداد کتابخانههای استان اردبیل ۸۲ باب (با یک میلیون جلد کتاب) است که ۶۵ باب از آنها زیر نظر مستقیم ادارهکل کتابخانههای عمومی اداره میشود و ۱۷ باب دیگر با مشارکت سایر ارگانها و نهادهای خصوصی و دولتی فعالیت میکند.