به گزارش روز سهشنبه ایرنا از گمرک، «سید روح اله لطیفی» اظهار داشت: از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشت با عبور ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار تن کالای خارجی از مسیر ایران، ترانزیت خارجی، نسبت به مدت مشابه با رشد ۳۹ درصدی همراه بوده است.
وی افزود: بعد از هفت سال کاهش ترانزیت کالای خارجی از کشور، مسیر رشد ترانزیت در سال گذشته از سر گرفته شد و با عبور ۱۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تن کالای خارجی از کشور، با رشد ۶۸ درصدی همراه بوده است.
لطیفی تاکید کرد: رشد ۶۸ درصدی ترانزیت در سال گذشته و رشد ۳۹ درصدی ترانزیت در دو ماهه امسال، نویدبخش رسیدن به حد نصاب بالای ۱۵ میلیون تن کالای عبوری خارجی از کشور در سال ۱۴۰۱ است که تاکنون در کل تاریخ کشور بیسابقه بوده است.
وی گفت: توجه به موقعیت جغرافیایی کشور و بهرهگیری از فرصتهای آن بهویژه در حوزه ترانزیت، همواره یکی از تاکیدات رهبر فرزانه انقلاب بوده که رسیدن به افقهای ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری، یعنی ترانزیت سالیانه ۵۰ میلیون تن کالای خارجی، نیازمند هماهنگی بیشتر بین سازمانهای مرتبط، تسهیل قوانین، تقویت و تکمیل زیرساختها، ایجاد مشوقهای عملیاتی برای همسایگان و فعالسازی هر چه بیشتر دیپلماسی اقتصادی است.
لطیفی افزود: قرارگرفتن ایران در دالانهای تجاری دنیا، تلاش برای عبور ارزان و سریع و مطمئن مسیرهای تجاری بیشتر از ایران، میتواند در کنار سایر موارد تسهیلگر ترانزیت خارجی و باعث رشد آن در دولت سیزدهم شود.
وی خاطرنشان کرد: در دو ماه اخیر گمرکهای منطقه ویژه شهید رجایی با ۸۱۱ هزار تن، پرویزخان با ۳۸۰ هزار تن، باشماق با ۲۶۴ هزار تن، سرخس با ۲۲۰ هزار تن، بازرگان با ۲۰۳ هزار تن، بیله سوار با ۱۰۸ هزار تن، جلفا با ۹۵ هزار تن، لطف آباد با ۷۲ هزار تن، میرجاوه با ۷۱ هزار تن و بندر لنگه با ۶۳ هزار تن، به ترتیب ۱۰ مبدأ ورودی کالاهای ترانزیتی برای عبور از کشورمان به مقاصد دیگر بودند.