تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۱

همدان-ایرنا-رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان از افزایش ۶۰درصدی تولید مرغ در استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: به طور متوسط روزانه ۱۹۰ تا ۲۰۰ تن مرغ تولید می شود.

«غلامحسین تقوی» روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تولید مرغ روانه استان پیش از این حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن بود ادامه داد: کمبودی در این زمینه تولید مرغ وجود ندارد و در حال حاضر جوجه ریزی ها در مرغداری ها بیش از ظرفیت و تقاضای بازار است که صادرات به سایر استان ها انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا روزانه ۶۰ تا ۶۵ تن گوشت مرغ از همدان به سایر استان‌ها ارسال می شود.

به گفته وی مصرف روزانه گوشت مرغ استان همدان حدود ۹۵ تن است که البته در زمان پیک مصرف به ۱۳۰ تن هم می رسد. 

وی اظهار داشت: ۵۲۳ واحد مرغ گوشتی با ظرفیت تولید ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه در هر دوره و ۱۹ واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت ۵۰۰ هزار قطعه و یک واحد جوجه کشی با ظرفیت یک میلیون قطعه در استان همدان فعال است.

وی با اشاره به افزایش قیمت نهاده‌های دام و طیور گفت: در این زمینه دولت بسته های حمایتی خوبی درنظر گرفته است و مرغداران نباید نگران باشند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان به وضعیت نهاده های دامی اشاره کرد و ادامه داد: از ۲۰ اردیبهشت ماه نهاده های دامی در بازار آزاد اعلام شد و تولیدکنندگان با نرخ آزاد نهاده های دامی را تهیه می کنند.

بهره‌برداری  از ۲۹ طرح در هفته جهادکشاورزی

تقوی با اشاره به اینکه ۲۹ طرح در هفته جهادکشاورزی در این استان بهره‌برداری می‌شود گفت: ۱۴ طرح در زمینه تولیدات گیاهی با اشتغالزایی برای ۶۳ نفر، در حوزه تولیدات دامی۶ طرح با اشتغالزایی برای ۲۴ نفر، در حوزه شیلات چهار طرح با اشتغالزایی برای ۱۲ نفر و در بخش صنایع تبدیلی و کشاورزی پنج طرح با اشتغالزایی برای ۷۳ نفر افتتاح می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان مجموع سرمایه گذاری های انجام شده برای این طرح ها را بیش از یک هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: این طرحها در هفته جاری به بهره برداری می رسد.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع با افتتاح ۲۹ طرح کشاورزی استان برای ۱۷۲ نفر به صورت مستقیم  و به صورت غیرمستقیم نیز ۵۰۰ نفر مشغول به کار می شوند

تقوی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «تولید، دانش بنیان، اشتغال‌آفرین» از سوی مقام معظم رهبری تصریح کرد: با توجه به کاهش بارندگی ها و قرارگیری همدان جزء پنج استان مواجهه با خشکسالی باید بر مبنای علم اقدام به تولید کنیم که این موضوع با بهره گیری از ظرفیت شرکت های دانش بنیان امکان پذیر است.

وی ادامه داد: برخی محصولات مقاوم به خشکسالی بوده و برخی نیز به طور نسبی کم آب بر هستند بنابراین باید با توجه به شرایط فعلی از این نوع کاشت ها بهره مند شویم. 

وی تاکید کرد: با توجه به شعار سال می توان از این فرصت استفاده کرد چراکه اگر به دنبال علمی بودن و مباحث دانش بنیان حرکت نکنیم امنیت غذایی کشور آسیب می بیند.

وی با بیان اینکه در مراکز تحقیقات کشاورزی گروه های مختلفی تشکیل شده تا تولیدات دانش بنیان را داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر گلخانه ها در ظرفیت های مناسبی در حال تولید هستند که باید به سمت هوشمندسازی گلخانه ها پیش برویم و در حوزه تولیدات دامی می توان از مباحث دانش بنیان نیز بهره مند شد.

تقوی به تولید گندم، غلات و محصولات زارعی اشاره کرد و گفت: میزان مصرف مورد نیاز صیفی، حبوباب، گندم، غلات و سایر محصولات زراعی متناسب با تقاضا بوده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد و مردم نگران تامین مایحتاج خود نباشند چراکه کالاهای اساسی به اندازه کافی ذخیره شده است.

 همدان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است، که این استان با وجود داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.

بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی استان را به خود اختصاص داده است.

همچنین بخش کشاورزی همدان ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

 بخش کشاورزی  این استان دارای ۱۱۷ هزار بهره بردار است، و ۶۹۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان زیرکشت محصولات زراعی و باغی است.