به گزارش خبرنگار ایرنا، «شهریار قاسمی» روز سهشنبه در دیدار با امام جمعه کرمانشاه به مناسبت هفته جهاد کشاورزی به ارایه گزارشی از وضعیت بارندگی استان طی سال زراعی جاری پرداخت و افزود: میانگین بارش در سطح استان ۲۹۹ میلیمتر بوده که این میزان بارش نسبت به سال زراعی گذشته چندان تغبیری نشان نمی دهد اما نسبت به بلندمدت، شاهد کاهش ۳۵ درصدی نزولات آسمانی بوده ایم لذا ضرورت دارد براساس وضع موجود مصرف آب در بخش کشاورزی را مدیریت کنیم.
وی افزود: در این راستا ۸۳ هزار هکتار از اراضی زراعی استان را به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز کرده ایم و با لحاظ ۵۰ هزار هکتار اجرای سیستم نوین آبیاری در سامانه گرمسیری بیش از ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی استان را برای مدیریت مصرف آب به سیستم های نوین آبیاری مجهز نموده ایم.
قاسمی در ادامه به ارایه گزارشی از کشت و برداشت محصولات کشاورزی، به ویژه برداشت گندم در مناطق گرمسیری پرداخت و گفت: برداشت گندم در مناطق گرمسیری بیانگر این موضوع است که باوجود خشکسالی میزان برداشت گندم در این مناطق افزایش یافته است.
بخش دیگر گزارش ارایه شده توسط قاسمی به ایجاد بزرگترین باغ سایبان کشور در کرمانشاه، قانون انتزاع و واگذاری امور تنظیم بازار به وزارت جهاد، طرح مردمی سازی یارانه ها و ارایه تسهیلات به دامداران، مرغداران، عشایر و آبزی پروران اختصاص یافت.
در ادامه این دیدار، سرپرست حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز به نقش و جایگاه کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در تامین امنیت غذایی و تنظیم و نظارت بر بازار پرداخت و در ادامه این جلسه «حسن خمیس آبادی» رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه هم به ضرورت توجه به کشاورزی دانش بنیان و نقش آن در افزایش درآمد کشاورزان، حضور محققین در عرصه های تولیدی، مبارزه با جوندگان با روش های غیرشیمیایی اشاره کرد.
مدیرکل غله کرمانشاه نیز در این نشست ضمن اشاره به روند خرید گندم و پرداخت بموقع مطالبات گندم کاران استان، گزارشی از هوشمندسازی فروش نان در سطح نانوایی های استان برای جلوگیری از قاچاق آرد، نظارت بر ساعات کار خبازی ها و ممانعت از گران فروشی نان ارایه داد.
به گزارش ایرنا، برنامه های هفته جهاد کشاورزی هر ساله از ۲۱ تا ۲۷ خردادماه در سراسر کشور برنامه ریزی و اجرا می شود.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.