به گزارش روز سهشنبه ایرنا، نشریه آمریکایی کانترپانچ در این گزارش عنوان کرد: پوشش رسانهای جنگ اوکراین گسترده است اما تا حد زیادی به داعیه دولت اوکراین اتکا دارد که در زمان جنگ کاملا جناحی برخورد میکند و بیش از شکستها بر طبل موفقیتها میکوبد.
قصور در اینجا از جانب دولت اوکراین نیست، بلکه از طرف رسانههاست که تقریبا همواره نمیتوانند ماهیت یک جانبه اطلاعات خود را برعهده گیرند.
گاهی اوقات این تعصب بیش از حد خوشبینانه توسط دولت اوکراین خنثی می شود، همانطور که یکشنبه گذشته اتفاق افتاد زمانی که ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری این کشور در بازدید از جبهه دونباس گفت که درگیری در سیویرودونتسک به شدت دشوار است و ۱۰۰ نظامی اوکراینی هر روز جان میدهند و روسیه یک پنجم اوکراین را اشغال کرده است.
اما حتی این مقدار بدبینی رسمی لزوما همه ماجرا نیست و ممکن است محرک آمریکا و ناتو برای ارسال تسلیحات سنگین بیشتر به اوکراین باشد.
از اینرو این مساله قابل توجه است که شاهد انتشار مقاله ای به قلم جولیان بارنز در روزنامه نیویورک تایمز با استناد به سخنان مقام های اطلاعاتی آمریکا باشیم که می گوید آنها چیز زیادی در مورد آنچه به لحاظ نظامی در طرف اوکراینی میگذرد، نمیدانند.
این اغفال، هر گونه ارزیابی واقع بینانه از توازن قدرت بین مبارزان در میدان را منتفی میکند؛ مساله ای که در تعیین خط و مشی آینده یک ضرورت است.
برخی از نقلقولهای ویژه بدین شرح است: «بت سانر» مقام ارشد سابق اطلاعاتی آمریکا گفت: ما در مورد آنچه در اوکراین روی میدهد، واقعا چقدر میدانیم؟
وی افزود: آیا می توانید فردی را بیابید که با اطمینان به شما بگوید اوکراین چه تعداد نظامی از دست داده و چقدر تجهیزات در این کشور از بین رفته است؟
مقام های آمریکایی گفتند، دولت اوکراین اطلاعات محرمانه و جزئیات کمی درمورد برنامه های عملیاتی شان به طرف آمریکایی ارائه کرده و مقام های اوکراینی نیز اذعان کردند که به آمریکایی ها همه چیز را نگفته اند.
جنگ اوکراین از اسفند ۱۴۰۰ آغاز شد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه آن زمان نسبت به بی توجهی غرب به نگرانی های امنیتی مسکو اعتراض داشت و استقلال جمهوری های خلق دونتسک و لوگانسک در منطقه دونباس را به رسمیت شناخت.
سپس آنچه روسیه عملیات ویژه نظامی در اوکراین خواند، شروع شد و به تبع آن تحریم ها و فشارهای غرب علیه مسکو بالا گرفت.