به گزارش روز سهشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «صادق توسلیزاده» در حاشیه نشست سالانه مشاوران رییس سازمانها و روسای گروه توسعه پایدار و امور فناوری سازمان جهاد کشاورزی افزود: در حال حاضر نزدیک به چهار درصد شرکتهای دانشبنیان معادل حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ شرکت در بخش کشاورزی فعالیت میکنند که اعتبار همه آنها به تایید معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری رسیده است.
مدیرکل دفتر توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: این دفتر تلاش میکند از طریق تعامل و همافزایی با دستگاههای مرتبط و پیگیری کارهای نو و شناسایی نیازهای بخش کشاورزی در افزایش ضریب دانش در حوزه کشاورزی اقدام کند.
توسلیزاده بررسی و رفع نیازهای معاونتهای وزارت جهاد کشاورزی را از اولویتهای کاری این دفتر عنوان کرد و گفت: ما بخشی از این نیازها را دقیق و شرکتهای دانشبنیان برای رفع این نیازها از طریق فناوری و دانش را شناسایی کردهایم که در قالب رویداد این نیازها اعلام عمومی میشوند.
وی با بیان این که ضریب دانشبنیان در بخش کشاورزی مطلوب نیست، افزود: با توجه به اهمیت تامین امنیت غذایی که مقام معظم رهبری، رییس جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی بر آن تاکید دارند، ضروری است ضریب دانش و فناوری در بخش کشاورزی افزایش یابد و بهرهبرداران نیز باید توجیه شوند که از دستاوردهای دانشبنیان استفاده کنند.
مدیرکل دفتر توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ پرسشی درباره توسعه بازار محصولات دانشبنیان در بخش کشاورزی بهعنوان یکی از دغدغههای موجود، اذعان داشت: معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری هم این دغدغه را دارد و از این رو در آییننامهای که هیات دولت در ابتدای امسال درباره دانشبنیان کردن تصویب کرد، بندهایی برای ایجاد بازارهای محصولات و دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان دیده شده است.
این مقام مسوول در وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: ما با همکاری دفتر برنامهریزی و اقتصادی وزارتخانه در تلاش هستیم هرچه سریعتر شرایط و آییننامهها و دستورالعملها برای ایجاد بازارهای محصولات دانشبنیان در بخش کشاورزی را آماده و تدوین و اعلام عمومی کنیم.
توسلیزاده درباره شناسایی و اعتبار شرکتهای دانشبنیان در کشور گفت: مبنای ما برای شناسایی شرکتهای دانشبنیان معتبر و حقیقی، ظرفیتهای معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری است و بنا نداریم برای شناسایی این شرکتها، ساختار جدید ایجاد کنیم.
وی افزود: اگر شرکتی برای دانشبنیان بودن در بخش کشاورزی بخواهد اقدام کند، ما آن شرکت را برای بررسی اعتبار به معاونت علمی و فناوری راست جمهوری معرفی میکنیم.
توسلیزاده اظهار داشت: این معاونت در ریاستجمهوری دارای ممیزی و سیستم ارزیابی است و اگر شرکت صلاحیت داشته باشد، تایید و در فهرست شرکتهای دانشبنیان معتبر قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: ملاک و معیار ما برای دانشبنیان بودن یک شرکت، تایید معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری است و برای پرداخت تسهیلات و اعتبارات، تاییدیه این معاونت ضروری و حتمی است.
توسلیزاده درباره دفتر توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی گفت: این دفتر در گذشته دفتر سلامت غذا و محیطزیست وزارت جهاد کشاورزی بوده و اکنون عنوان آن تغییر و وظایف و ماموریتهای جدید در زمینه فناوری به این دفتر واگذار شده است.
مدیرکل دفتر توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: ماموریتهای ما در حوزه محیطزیست، استاندار و تغییرات اقلیمی ثابت مانده، اما موضوع سلامت محصولات گیاهی از این دفتر به سازمان حفظ نباتات کشور سپرده شده است.