تهران – ایرنا – «یانگ جِیچی» دیپلمات ارشد چین در دیدار با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا ابراز امیدواری کرد که واشنگتن نگاه راهبردی به پکن را اصلاح کند و حرف های بایدن را از جمله این که وی اعلام کرده است آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی کند، عملی سازد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای تلویزیون سی جی تی ان چین، یانگ جیچی که عضو دفتر سیاسی حزب کمونیست چین و مدیر دفتر کمیسیون روابط خارجی این کشور است، در جلسه دیدار ۵ ساعته با هیات آمریکایی که روز گذشته در لوگزامبرگ برگزار شد، همچنین گفت که امیدوار است واشنگتن انتخاب های درستی داشته باشد، تعهدات و حرفهای جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا (درقبال چین) را به اقدامات ملموس تبدیل کند و با طرف چینی همکاری داشته باشد.

این دیپلمات چینی یادآور شد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا بارها به شی جین پینگ همتای چینی اش گفته است که ایالات متحدد بدنبال جنگ سرد جدیدی نیست و قصد تغییر سیستم چین را ندارد، همچنین مخالف تقویت ائتلاف ها با چین نیست، از استقلال تایوان حمایت نمی کند و خواهان درگیری با پکن نیست.

وی تاکید کرد: طرف چینی برای این سخنان اهمیت زیادی قائل است و امیدوار است طرف آمریکایی این سخنان و وعده های جو بایدن را عملی سازد و به اقداماتی ملموس تبدیل کند.ر این دیدار، یانگ به مقام آمریکایی گفت که پکن با استفاده از رقابت برای تعریف روابط خود با واشنگتن قاطعانه مخالف است.

دو طرف، این نشست را منصفانه، عمیق و سازنده خواندند. یانگ تاکید کرد که واشنگتن به شیوه ای همه جانبه پکن را محدود و سرکوب کرده، امری که مناسبات چین و آمریکا به وضعیتی بسیار سخت سوق داده و به تبادلات و همکاری در زمینه های دو جانبه به شدت آسیب زده است.

یانگ گفت که سه اصل پیشنهادی رئیس جمهوری چین مبنی بر احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد – برد، رویکردهای درست چین و آمریکا در کنار آمدن با یکدیگر است و این اصول نه تنها با منافع اساسی چین و آمریکا بلکه همچنین با آرمان های مشترک جامعه جهانی مطابقت دارد.

در این نشست، مقام چینی همچنین تاکید کرد که کشورش در حفاظت از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود، موضعی شفاف و استوار دارد. وی گفت که چین هیچ گونه مداخله ای در امور داخلی خود از سوی کشورهای دیگر را نمی پذیرد و هر تلاشی برای تضعیف امنیت ملی چین، محکوم به شکست است.

در ماه های گذشته تنش ها در روابط آمریکا و چین از یک طرف به دلیل حمله نظامی روسیه به اوکراین و مناقشه های مرتبط با تایوان و دریای چین جنوبی  و از طرف دیگر به دلیل مسائل مرتبط با منطقه هند-اقیانوسیه و تلاش چین برای امضای توافقنامه های امنیتی با کشورهای کوچک اما استراتژیک این منطقه، افزایش یافته است.