به گزارش روز سهشنبه ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی آیتالله سید احمد علمالهدی در دوازدهمین جلسه قرارگاه فقاهت و مجتهدپروری حوزه علمیه خراسان افزود: محصول حوزه علمیه در نهایت به تربیت عناصر مومن و مخلص خدمتگزار برای نظام میانجامد و کارگزاران انقلاب از این طریق وارد عرصههای خدمت و جهاد میشوند.
وی ادامه داد: مهمترین رسالت قرارگاه فقاهت حوزه علمیه، ساماندهی دروس خارج فقه است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه ساماندهی به معنای نظارت بر اساتید و طلاب است، افزود: اساتید باید دروس را باقوت و پرمحتوا ارائه کنند و طلاب فعالیتهای دقیق علمی داشته باشند.
وی بیان کرد: توجه قرارگاه فقاهت به جریان همفکری و هماندیشی اساتید در جهت پاسخگویی به بدنه طلاب جوان یک ضرورت است و زمینه رشد حوزه علمیه را فراهم میکند.
آیتالله علمالهدی با اشاره به دغدغه برخی اعضای قرارگاه در خصوص جذب زودهنگام طلاب به ادارات و نهادهای دولتی به ویژه در سالهای آغازین تحصیل اظهار داشت: به طور قهری امروزه شرایط زندگی تفاوت هایی با گذشته پیدا کرده و مشکلات معیشتی طلاب، باعث حضور و ورود آنان به عرصههای خدمتی در نهادهای دیگر شده است.
وی گفت: در مقام بیان راهحل برای این مشکل، کشف طلاب مستعد رشد و پیشرفت در مسیر فقاهت باید به موازات برنامهریزی طرح های حمایتی از آنان در دستور کار قرار گیرد.
حوزه علمیه خراسان با هزار و ۲۰۰ سال قدمت و حدود ۴۰ هزار طلبه در حال آموزش در ۱۵۲ مدرسه علمیه زیر نظر ۲ هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مرکز بزرگ حوزوی ایران است.
اکنون بیش از ۴۰ جلسه درس خارج و ۴۰۰ جلسه درس سطوح عالی در ۹۸ حوزه علمیه ویژه برادران و ۴۸ حوزه ویژه خواهران در استانهای خراسان برقرار است.