ابراهیم نعیمی روز سه شنبه در حاشیه کارگاه آموزشی سلامت، ایمنی و محیط زیست در دانشگاه فردوسی مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه در حوزه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری، متولی موضوع سلامت دانشجویان این اداره کل است، تصمیم گرفته شد برخلاف گذشته که پرونده سلامت دانشجویان با قید محرمانگی به صورت دستی تهیه میشد به پرونده الکترونیک تبدیل شود.
وی ادامه داد: بر همین اساس و از اول اردیبهشت سال جاری پرونده سلامت دانشجویان ایرانی در حال تبدیل شدن به الکترونیک است و از سوی دیگر دانشجویان بین الملل که تاکنون برای آنها پرونده سلامت ایجاد نشده بود، از مهرماه سال جاری دارای پرونده سلامت جسمانی و روانی میشوند.
این مقام مسوول بیان کرد: برای ارتقا موضوع سلامت جسمانی و رفتاری در دانشگاههای کشور، آیین نامه مراکز مشاوره اصلاح شد و نقش اصلی از درمان به حوزه پیشگیری و توانمندسازی دانشجویان منتقل شد.در حوزه بهداشت نیز آئین نامه و چارت سازمانی آن مورد بازنگری و تقویت قرار گرفت.
وی گفت: ایجاد درس مهارتهای زندگی نیز برای ترم اول دوره کارشناسی در حال پیگیری است تا بتوان مهارت های لازم در حوزه های مختلف سلامت جسم و روان به دانشجویان انتقال داده شود.
نعیمی به برنامه ریزی برای دانشگاه دوستدار خانواده اشاره کرد و افزود: در این طرح محور اصلی برای حل معضلات، خانواده در نظر گرفته شده است زیرا ویژگی جوانانی که در محیط خانواده تربیت یافتهاند به گونه ای است که می توانند با آموزش هایی که در محیط خانواده فرا گرفته اند در اجتماع نیز به خوبی می توانند با چالش ها مقابله کنند.
وی اظهار کرد:خانواده ها باید اهتمام بیشتری بر توانمند سازی جوانان و نوجوانان خود داشته باشند زیرا اکنون فاصله بین نوجوانان با خانوادهها زیاد شده است و نوجوان ارتباط عاطفی خود را در این محیط از دست داده اند.
مدیر کل مرکز مشاوره وزارت علوم بیان کرد: ارتباط خانواده و نوجوانان نباید ضعیف و یا قطع شود و توصیه می شود خانواده ها از زاویه دید نوجوانان و جوانان به موضوع نگاه کنند و این معنی حفظ ارتباط عاطفی با آنها است.