به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای اکسیوس؛ با توجه به رسیدن تورم اقتصاد آمریکا به ۸.۶ درصد که در ۴۰ ساله گذشته بی سابقه است، بایدن و مقام های بلندپایه دولت او می خواهند به اقدامی برای پائین آوردن قیمت ها دست بزنند، حتی اگر به بهای ضعیف به نظر رسیدن در برابر چین تمام شود.
تورم، افزون بر از بین بردن قدرت خرید شهروندان دارای درآمد پائین آمریکا، فرصت های سیاسی دمکرات ها را در انتخابات میان دوره ای نوامبر کنگره کاهش می دهد.
در حالی که فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا)، خط مقدم این کشور در برابر تورم است، تعرفه هایی که اکنون ۳۵۰ میلیارد دلار کالاهای وارداتی از چین را فرامی گیرد، حوزه ای است که بایدن می تواند به صورت یکجانبه برای آرامش بخشییدن به مصرف کنندگان آمریکا در آن اقدام کند.
بایدن قصد مستثنی کردن برخی از کالاها و محصولاتی را دارد که مشمول مقررات تعرفه های بخش ۳۰۱ ترامپ می شود و طبقه کارگر را آزار می دهد.
خبرگزاری رویترز نیز ۱۱ خرداد ماه گزارش داد: والی آدیمو معاون وزارت خزانه داری آمریکا با بیان اینکه دولت برای کاهش تورم بی سابقه در این کشور هر اقدامی را انجام خواهد داد، از تصمیم بایدن برای بررسی بازبینی و توقف اعمال برخی تعرفه های بازرگانی و گمرگی بر کالاهای چینی خبر داد.
وی در گفت و گوی زنده تلویزیونی با شبکه «سی ان ان» افزود: دولت بایدن توقف اعمال برخی تعرفه های مالیاتی بر کالاهای چینی را بررسی می کند، اما باید توازن در کاهش کوتاه مدت قیمت ها در برابر نیاز بلند مدت در رقابت ناعادلانه را از سوی چین برقرار کند. معتقدم مهم ترین مسئله برای هر آمریکایی این است که بداند رئیس جمهوری به انجام هر کاری متعهد است تا هزینه ها و قیمت ها را به روشی پایدار کاهش دهد و دولت برای کاهش نرخ تورم بی سابقه در این کشور، هر اقدامی مانند تولید بیشتر انرژی و کاهش کسری بودجه فدرال را در دستور کار خود قرار می دهد.
اظهارات آدیمو در میانه بحث های فراوان درون دولت بایدن درباره گنجایش کاهش برخی تعرفه های نوشته شده در بخش ۳۰۱ به ارزش صدها میلیارد دلار واردات کالاهای چینی در جهت کاهش تورم در آمریکا منتشر شد. مالیات های تنبیهی بالای ۲۵ درصدی که در زمان دولت «دونالد ترامپ» در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ اعمال شد در بحبوحه جنگ تجاری تلخی میان دو اقتصاد بزرگ جهان صورت گرفت.
از سوی دیگر «جانت ییلن» وزیر خزانه داری آمریکا از قطع کردن برخی تعرفه های غیراستراتژیک بر مصرف کالاها طرفداری کرده بود. «کاترین تائی» نماینده سازمان تجارت آمریکا نیز گفته بود تعرفه ها باید به عنوان بخشی از یک استراتژی سراسری برای وادار کردن چین به قبول تعهداتش و پایان دادن به کارهای اقتصادی سوءاستفاده گرانه بررسی شود.