به گزارش ایرنا، منابع امنیتی به رسانه های عراق گفتند که سه تن از اعدام شدگان از محکومانی هستند که در قضیه قتل وحشیانه سرباز عراقی بیگناه در ۲۰۱۵ دست داشته اند.
شهید «مصطفی العذاری» سرباز عراقی است که در جنگ فلوجه به رغم زخمی شدن از ناحیه پا، حاضر به عقب نشینی نشد و در سنگر خود باقی ماند و به دست گروه تروریستی اسیر شد و این تروریست ها او را در یکی از پل های شهر فلوجه به دار آویختند.
رفتار وحشیانه ای که گروه تروریستی داعش با این سرباز مجروح عراقی داشت، در همان زمان باعث همبستگی عموم مردم با شهید العذاری و صحنه اعدام او به نمادی برای پایداری در برابر تروریست ها تبدیل شد.
الحشد الشعبی عراق در اواسط مارس گذشته اعلام کرد که توانست یکی دیگری از عوامل مسئول در شهادت مصطفی العذاری را در غرب بغداد طی یک عملیات ویژه امنیتی، بازداشت کند.
زندان الحوت در ناصریه یکی از مهمترین زندان های عراق است که بسیاری از مجرمین خطرناک را در خود جای داده و بسیاری از آنها عناصر رژیم سابق حاکم بر عراق یا تروریست ها و برخی از آنها اتباع کشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی هستند.
براساس یک گزارش رسانه ای در اواسط ۲۰۲۱، زندان الحوت به عنوان بزرگترین زندان در استان های جنوبی و مرکزی عراق در ۲۰۰۸ گشایش یافت و بیش از ۱۱ هزار زندانی را در خود جای داده است که حدود هفت هزار تن از آنها به جرم های تروریستی یا جنایی در رژیم سابق حاکم بر عراق، محکوم به اعدام هستند.
نگهداری محکومان به اعدام در زندان یکی از مسائل مورد اعتراض در عراق است و بسیاری از خانواده های قربانیان رژیم سابق حاکم بر عراق یا خانواده های قربانیان تروریسم، خواهان اعدام فوری این مجرمان هستند.
این در حالی است که نهادهای غربی مدعی حقوق بشر با اعدام این محکومان مخالفت می کنند.
براساس گزارش ها، دستگاه قضایی عراق توانست در سال گذشته (۲۰۲۱) حدود ۲۰ محکوم به اعدام را مجازات کند، این درحالی است که بعد از پایان جنگ با گروه تروریستی داعش در ۲۰۱۷ دستگاه قضایی عراق صدها حکم اعدام علیه این محکومان صادر کرده که گفته می شود به دلیل فشار نهادهای مدعی حقوق بشر در غرب، تاکنون دولت عراق در اجرای این احکام اعدام تعلل کرده است.