تبریز - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: تاکنون ۱۳۷۰ میلیارد تومان از مجموع اعتبار کل تخصیص یافته سفر رییس جمهور به ادارات تابعه استان واریز شده است و به زودی عملیات اجرایی طرح های مربوط به این منابع شروع خواهد شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، اکبر فتحی روز چهارشنبه در دیدار مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز به مناسبت سالروز تشکیل جهادسازندگی و هفته جهادکشاورزی، اظهار کرد: سه هزار میلیارد تومان اعتبارات تملک دارایی برای بخش کشاورزی در سفر رییس جمهور به استان مصوب شده که در حوزه‌های عشایر، منابع طبیعی، آب و خاک، باغبانی، رفع تداخلات و سنددار کردن اراضی استفاده می‌شود.

وی به اقدامات و فعالیت‌های جهادسازندگی اشاره کرد و گفت: کارهایی که در آن دوره انجام شد در دوره کنونی با امکانات بیشتر در حوزه جذب مشارکت‌های مردمی، قابل انجام نیست.

فتحی افزود: در باب جذب مشارکت های مردمی، همین بس که نیروهای برق رسان جهادسازندگی به روستاهای کشور رفته و با مشارکت مردم فعالیت‌هایی را انجام می‌دادند در حالی که اگر امروز قرار باشد که طرحی را در روستاها پیاده سازیم که نیازمند مشارکت بهره برداران و تولیدکنندگان باشد، با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شویم.

وی همچنین با اشاره به شرایط امنیت غذایی در جهان، گفت: می‌توانیم ادعا کنیم که امنیت غذایی دنیا با جنگ اوکراین و روسیه تهدید شده و همین امر در کنار عامل دیگری به نام حوادث غیرمترقبه و خشکسالی شرایط را در کشور سخت تر کرده است که اهمیت بخش کشاورزی و امنیت غذایی برای ممالکت مختلف جهان را نیز بیشتر نشان داد.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اصلاح نظام یارانه‌ای در کشور، اظهار کرد: مصرف کنندگان جامعه در راستای اصلاح نظام یارانه‌ای، در مضیقه قرار دارند اما با دریافت یارانه‌ای که دولت درنظر گرفت، قسمتی از این مشقات برطرف می‌شود.

وی با بیان این‌که اصلاح نظام یارانه‌ای مشکلاتی را از جمله تامین سرمایه در گردش برای بخش کشاورزی به وجود آورد، اظهار کرد: سرمایه در گردش موردنیاز برای تامین نهاده چندبرابر شده و هرچند وزارت جهادکشاورزی در این مدت کوتاه تلاش کرد تا ۲۰ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی در اختیار بانک کشاورزی با هدف تسهیل کردن شرایط در اختیار تولیدکنندگان دام و طیور استان و کشور قرار بگیرد.

فتحی با اشاره به تولیدات مازاد بر مصرف در راستای اصلاح نظام یارانه‌ای، ادامه داد: پس زدگی مصرفی قابل پیش بینی با اصلاح نظام یارانه اتفاق افتاد که بهره برداران کشاورزی همراه با متولیان امر، تمامی تلاش خود را در این مدت به صورت شبانه روزی انجام داده تا کمترین مشکلات و حاشیه در استان به وجود آید و در راستای خرید مازاد تولید شیر، گوشت و تخم مرغ کار بسیار وسیعی انجام گرفت و با یک برنامه ریزی منسجم، خریدها به نحو احسن اتفاق افتاد.

وی با اشاره به نامگذاری سال جاری تحت عنوان  " تولید، دانش بنیان و اشتغال زایی"، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در ابتدای سال اشاره ویژه‌ای به بخش کشاورزی داشته و گفته بودند که بخش کشاورزی در بعد دانش بنیان نسبت به سایر بخش‌ها عقب مانده و باید خودش را به این چرخه برساند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: همکاران ما از همان ابتدایی ترین ساعتی که این امر مطرح شد، سعی کردند تا نیازمندی‌های دانش بنیانی را در زیربخش‌های مختلف احصا کنند و بعد از تعطیلات عید، راهکارهای اجرایی دانش بنیانی را ارائه دادند.

فتحی در تشریح اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان طی سال گذشته، گفت: ما در سال گذشته، بیشتر در حوزه رفع تداخل پلاک های ثبتی که یکی از مشکلات بخش کشاورزی بوده و اختلاف بین کشاورز و منابع طبیعی است، فعالیت کردیم و قانونگذار تکلیف این دعاوی را به مراکز جهادکشاورزی استان‌ها محول کرده و ما در این راستا به عنوان استان دوم کشور مطرح و بسیاری از پلاک های ثبتی استان تعیین تکلیف شده‌اند.

وی با اشاره به مقام نخست استان در حوزه توسعه گلخانه‌های کشور، افزود: توسعه گلخانه‌ها یک ضرورت بوده و ناچار به این امر هستیم چرا که در راستای تولید، اشتغال و توسعه اقتصادی استان اثرگذار است.

فتحی همچنین بر استفاده از ظرفیت‌های خالی واحدهای موجود و افزایش ظرفیت در واحدهای مرغداری استان تاکید کرد و با بیان اینکه میزان تولیدات گوشت مرغ استان به مازاد بر نیاز مصرف استان رسیده است ادامه داد: در حوزه صنایع تبدیلی و زیرساخت‌ها، اقدامات خوبی انجام گرفته است.