به گزارش ایرنا، کاستاریکا در دیدار پلیآف رقابتهای جامجهانی قطر در ورزشگاه الریان قطر (احمد بن علی) به مصاف نیوزیلند رفت که موفق شد با نتیجه یک بر صفر حریفش را شکست دهد و به عنوان آخرین تیم جواز حضور در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر کسب کند. کاستاریکا در این دیدار حساس توانست در دقیقه سوم مسابقه توسط جوئل کمپل بازیکن سابق آرسنال دروازه رقیبش را باز و تا پایان بازی از گل خود محافظت کند تا شاگردان لوئیز فرناندو سوارز بتوانند بلیت حضور در قطر را به دست بیاورند.
تیم فوتبال کاستاریکا به عنوان تیم آخر راهی جامجهانی شد تا در گروه E با تیمهای آلمان، اسپانیا و ژاپن همگروه شود. در اینجا میتوانید با این گروه بیشتر آشنا شوید.
نخستین نتیجهای که از تیم ملی کاستاریکا در مسابقات بینالمللی فوتبال به ثبت رسیده، مربوط به ۱۴ سپتامبر ۱۹۲۱ و مسابقات چهارجانبه «صدمین استقلال» است. این رقابتها با حضور چهارتیم کاستاریکا، گواتمالا، السالوادور و هندوراس برگزار شد و کاستاریکا در اولین مسابقه با نتیجه (۷ ـ ۰) السالوادور را شکست داد. چهار روز بعد این تیم در دیدار نهایی مقابل گواتمالا قرار گرفت و با ۶ گلی که به حریف زد، اولین عنوان قهرمانی خود را در یک تورنمنت رسمی جشن گرفت. با این وجود فقدان مسابقات معتبر قارهای و عدم حضور کاستاریکا در بازیهای المپیک سبب شد که این تیم به مدت سهدهه از مسابقات بزرگ دور باشد.
سه رنگها در مجموع ۵ بار توانستند در سالهای ۱۹۹۰، ۲۰۰۲، ۲۰۰۶، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ جواز حضور در جامجهانی را کسب کنند.
کاستاریکا برای اولین بار در سال ۱۹۵۷ تلاش خود را برای حضور در جامجهانی آغاز کرد. این تیم در دهم فوریه توانست گواتمالا را (۶ ـ ۲) شکست بدهد. مسابقه برگشت دو تیم تا دقیقه ۶۶ با نتیجه (۳ ـ ۱) به سود کاستاریکا بود که در این لحظه، بازیکنان رقیب از ادامه مسابقه انصراف دادند. امّا تغییری در نتیجه ایجاد نشد. کاستاریکا آنگاه در دو مسابقه «کوراسائو» (آنتیل هلند) را با نتایج (۴ ـ ۰) و (۲ ـ ۱) شکست داد. به این ترتیب تنها یک گام تا جامجهانی مانده بود، در مسابقه با مکزیک در ۲۰ اکتبر ۱۹۵۷ کاستاریکا در خاک مکزیک از این تیم (۲ ـ ۰) شکست خورد و یک هفته بعد در خانه با این تیم (۱ ـ ۱) مساوی کرد و به این ترتیب شانس حضور در مسابقات سوئد را از دست داد.
کاستاریکا سرانجام در مقدماتی جامجهانی ۱۹۹۰ دست به کار بزرگ زد و در هشت دیداری که مقابل آمریکا، ترینیداد، گواتمالا و السالوادور برگزار کرد، صاحب پنج برد، یک تساوی و دو شکست شد تا به عنوان صدرنشین منطقه و در کنار ایالات متحده برای اولین بار راهی جامجهانی شود.
اوج شگفتی کاستاریکا در جامجهانی به سال ۲۰۱۴ برزیل برمیگردد. جایی که این تیم با اروگوئه، انگلیس و ایتالیا همگروه شد. کمتر کسی شانس برای این تیم قائل بود که رتبهای غیر از چهارمی گروه به دست آورد. حتی وقتی سه رنگ ها در روز نخست(۳-۱) اروگوئه را شکست دادند، این مساله بیشتر به عنوان یک شگفتی تلقی شد و ناشی از ضعف احتمالی حریف. با این وجود در ۲۰ ژوئن ۲۰۱۴ و ۶ روز بعد از شاهکار مقابل اروگوئه، مرگ به سراغ ایتالیا هم آمد و کاستاریکا با گل دقیقه ۴۴ بریان رویز موفق شد آتزوری را هم از پیش رو بردارد! به این ترتیب صعود این تیم به مرحله بعد جامجهانی مسجل شد و در چنین شرایطی سه رنگها مقابل انگلیس قرار گرفتند.
قبل از جامجهانی انگلیسیها مطمئن بودند اگر برابر دو تیم از ۳۱ تیم دیگر جام جهانی پیروز شوند، قطعا یکی از آن ها کاستاریکا است. ولی این اتفاق هرگز رخ نداد و با تساوی (۰-۰) در مسابقه ۲۴ ژوئن، کاستاریکا صدرنشین گروه خود شد. حتی گل تساوی یونان در دقیقه ۱+۹۰ بازی با کاستاریکا هم مانع درخشش این تیم نشد و کاستاریکا با برتری (۵-۳) در ضربات پنالتی به جمع هشت تیم برتر جام صعود کرد. در این مرحله هلند هم تنها در ضربات پنالتی و با نتیجه(۴-۳) از پس سه رنگها برآمد؛ به لطف پنالتیهای از دست رفته بریان رویز و مایکل اومانیا. اما ضعیفترین حضور کاستاریکا در مسابقات هم به جامجهانی ۲۰۰۶ باز میگردد. جایی که تیم ضعیفتر از همیشه نتیجه گرفت و با سه شکست مقابل آلمان (۲ ـ ۴)، اکوادور (۳ ـ ۰) و لهستان (۲ ـ ۱) در گروه خود چهارم شد.
در جام جهانی قبل در روسیه این تیم در دور گروهی با یک تساوی و دو شکست در مرحله گروهی وداع زودهنگامی با این رقابتها داشت و باید دید این بار چه اتفاقاتی برای این تیم آمریکای مرکزی رخ خواهد داد. امسال کاستاریکا امیدوار است که عملکرد جام جهانی برزیل را تکرار کند و در بین مدعیان قرار داشته باشد. هر چند انتظارات بالا از این تیم ممکن است تاثیر بدی روی آنها داشته باشد.
تیکوها لقب این تیم به معنای کاستاریکاییها است. به این تیم، سه رنگ هم گفته میشود.
از افتخارات این تیم میتوان به سه عنوان قهرمانی کاپ طلایی کونکاکاف در سالهای ۱۹۶۹، ۱۹۶۳و ۱۹۸۹ یاد کرد. کاستاریکا در آخرین رنکینگ فیفا با ۱۵۰۳.۰۹ امتیاز در رتبه ۳۱ قرار گرفت.
لوئیز فرناندو سوارز کلمبیایی هدایت تیم ملی کاستاریکا را برعهده دارد. این سرمربی در دوران فوتبال خود به عنوان مدافع بازی میکرد. سرمربی ۶۲ ساله هدایت تیمهای اکوادور و هندوراس را نیز عهدهدار بوده است و در جام جهانی ۲۰۰۶ هدایت تیم ملی فوتبال اکوادور را برعهده داشت.
تیم فوتبال کاستاریکا در مرحله نهایی انتخابی جامجهانی آمریکای شمالی و مرکزی توانست با کسب ۲۵ امتیاز در رتبه چهارم جدول هشت تیمی این مسابقات قرار گیرد و بعد از کانادا، مکزیک و آمریکا به مرحله پلیآف صعود و در این مرحله نیز با پیروزی مقابل نیوزیلند جواز حضور در جامجهانی را کسب کند.
از بازیکنان تاثیرگذار این تیم میتوانیم از کیلور ناواس ۳۵ ساله دروازهبان باشگاه پاریسنژرمن فرانسه، برایان روییز هافبک ۳۶ ساله باشگاه آلاخولنسه کاستاریکا و جوئل کمپل ۲۹ ساله مهاجم باشگاه مونتری کاستاریکا نام برد.