تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۶

تهران- ایرنا- رئیس جمهوری فرانسه در اظهاراتی در مرکز نظامی رومانی «مذاکرات تازه» را برای پایان دادن به جنگ ضروری خواند.

به گزارش ایرنا، «امانوئل مکرون» روز چهارشنبه در مرکز نظامی ناتو در رومانی در حضور رئیس جمهوری این کشور در سخنانی گفت که «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی‌اش باید در «مقطعی» برای پایان دادن به جنگ، با روسیه مذاکره کند.

رئیس جمهوری فرانسه ادامه داد: در دروازه‌های اتحادیه اروپا وضعیت ژئوپلیتیک بی‌سابقه‌ای تجربه می‌شود، همین دلیل و همچنین با توجه به زمینه سیاسی موجود و تصمیماتی که اتحادیه اروپا و تعداد دیگری از کشورها اتخاذ خواهند کرد، مذاکرات جدید عمیق و پیشرفت‌های تازه را در موضوع جنگ اوکراین توجیه می‌کند.

وی همچنین به حمایت همه جانبه فرانسه از اوکراین در زمینه های سیاسی، مالی، بشردوستانه و نظامی تاکید و از اقدام اتحادیه اروپا از تحریم‌های روسیه حمایت کرد.

مکرون رومانی را کشوری مورد حمایت فرانسه خواند و گفت: یادآور کنم دوستی فرانسه در برابر دیگر کشورها یک حمایت خدشه ناپذیر است.

وی افزود: موضع فرانسه و اروپا در برابر جنگ، در مرحله اول اجتناب از آن و بعد از آن تحریم روشن و آشکار مسئولان جنگ است.

رئیس جمهوری فرانسه از اینکه فرانسه در چارچوب اتحایده اروپا توانسته به سرعت و موثر به جنگ اوکراین واکنش نشان دهد و بسته تحریم‌هایی را علیه روسیه تصویب کند، ابراز خرسندی کرد.

رئیس جمهوری رومانی نیز در این مراسم گفت: در مقطعی هستیم که نیاز است ما به عنوان اتحادیه اروپا پیام‌های سیاسی روشنی را برای اوکراین و مردم آن که ماه‌هاست قهرمانانه دفاع می کنند، ارسال کنیم.

امانوئل مکرون دیشب (سه‌شنبه) سفر اروپای شرقی خود را به مقصد رومانی و مولداوی آغاز کرد. این سفر در حالی صورت گرفت که گمانه‌زنی‌های از سفر قریب‌الوقوع وی به اوکراین به همراه «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان و «ماریو دراگی» نخست وزیر ایتالیا حکایت دارد. الیزه هنوز این سفر را تایید نکرده است.

به گزارش ایرنا، پوتین روز  ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.  

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ اوکراین همچنان با همه تبعات گسترده‌اش در زمینه های نظامی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ادامه دارد.