دومین روز جشنواره نیز با کارگاه فیلم و آسیبهای اجتماعی با حضور محمد برفر، نویسنده و مترجم آغاز شده است.
محمد برفر ، نویسنده و مترجم در این کارگاه هرگونه رفتار ناهنجاری که با چارچوبهای اجتماعی و اخلاقی جامعه سازگار نیست و به یک تن یا همه جامعه را دچار گرفتاری میکند، آسیب اجتماعی دانست که همگان به ویژه فرهیختگان و هنرمندان بایستی برای کاهش آن، کنشگری داشته باشند و گفت: آسیبهای اجتماعی گاه ریشه در ناهنجاریهای خانوادگی همچون جدایی، اعتیاد، فقر و... و یا ریشه در عوامل اجتماعی همچون تضاد طبقاتی دارند.
برفر، آسیبهای اجتماعی را دارای پیوندهای ناگسستنی مستقیم یا غیرمستقیم با هم خواند که گاه فشارها را بر روی کس یا کسانی آنچنان افزایش میدهد که به خودکشی فردی یا گروهی میانجامد و افزود: سینماگران با دو رویکرد بیان صرف یا با دیدی ژرفنگرانه برای یافتن راهکارهای برونرفت از آسیبهای اجتماعی برای فرد و جامعه، در این زمینه کار میکنند.
این منتقد سینما، سیاهنمایی و زشتنمایی با نگاهی به آسیبهای اجتماعی را از کارکردهای سینماگران بهویژه برخی سینماگران ایرانی دانست و ادامه داد: بر این باور هستم که در سینما، پس از پژوهش، بایستی دیدگاههای گوناگون را در زمینه پژوهش بررسی کرد تا با یافتن دیدگاهی درست، فیلم برپایه آن ساخته شود.
وی با اشاره به این که فرم و سبک باید متناسب با درونمایه باشد نه آن که بر پایه فرم و سبک، درونمایه و داستان را ساخت تا بتوان به نوآوری رسید، خاطرنشان کرد: داشتن دانش و بینش که برآمده از خوانش کتابها، دیدن فیلمها و آشنایی با دیدگاهها و نظریههای گوناگون در زمینههایی همچون روانشناسی، جامعهشناسی، ادبیات و...، میتواند فیلمساز را برای ورود به زیرلایهها و پیشداستان، به توانمندی بسیار بالایی برساند.
این نویسنده و مترجم فیلمهای این دوره جشنواره را دارای پیشرفت و بالندگی در به کارگیری از امکانات و ابزارهای سختافزاری و نرمافزاری خواند و بیان داشت: بسیاری لوکیشن یا شلوغی به ویژه در فیلم کوتاه، همیشه پاسخگو نیست و میشود در یک جای ثابت و هزینه کم هم فیلم خوب ساخت.
بر اساس این گزارش دومین کارگاه جشنواره با حضور کیانوش عیاری، نویسنده کارگردان برجسته کشوری روز پنجشنبه ۲۶ خرداد ماه در سالن غزل تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار خواهد شد.